Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Leif og Cecilie Hamsun på gjengrodde stier

HAMARØY (Dagbladet): En svært beveget Leif Hamsun la ned blomster ved bysten av sin bestefar i går. Hans datter, dikterens oldebarn Cecilie Hamsun, deltok også i den gripende, lille seremonien på dikterens 141. fødselsdag.

Fotograf i æventyrland

Verken Leif Hamsun (57) eller datteren Cecilie (30) hadde besøkt dikterens hjemtrakter inntil i går.

Blomsternedleggelsen foregikk bokstavelig talt på en gjengrodd sti ved dikterens barndomshjem - Hamsund.

- Det er vemodig å stå her. Min bestefar var tre år da han flyttet hit. Han var en sann venn av Hamarøy og Nordland. Det ser man på hans skildringer.

Leif Hamsun fortalte at han opplevde dikterens alderdom på Nørholm ved Grimstad.

- Vi var to fettere som fikk komme dit ned. Vi visste ikke bedre enn å leke og herje med den gamle mannen med det hvite helskjegget. Vi brukte å lugge ham i skjegget. Barnebarnets siste minne var bestefaren som satt på Nørholm, gammel og skjelvende - skrivende på sin verdige sorti: «Paa gjengrodde stier»:

- Han satt med skrivebrettet og tømmerblyanten. Han skrev på toalettpapir, for han hadde ikke råd til skrivepapir. Skrivehanda skalv så han måtte holde fast med den andre.

FOR FØRSTE GANG: Leif Hamsun og datteren Cecilie på gården Hamsund.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media