Leif Ove Andsnes i helterolle

Leken bygderoman skrevet av to søstre.

VILTERT: Både typografisk og litterært går det unna når søstrene Guri og Sigrid Sørumgård Botheim debuterer. Foto: Benedikte Skarvik/Samlaget
VILTERT: Både typografisk og litterært går det unna når søstrene Guri og Sigrid Sørumgård Botheim debuterer. Foto: Benedikte Skarvik/Samlaget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: «Ramstein pensionat» begynte ifølge søstrene Botheim som en litterær lek mellom de to. Resultatet har blitt en mangfoldig, humoristisk, men nokså ubestemmelig bok.

Utgangspunktet er Sigurd, som ved svært avansert avlyttingsutstyr kartlegger sin søster Debbeys gjøren og laden. Hun lever et Bridget Jones-aktig liv som student i Trondheim inntil hun arver sin grandtantes pensjonat i Romsdal. Da blir det bygderomantikk og bygdepolemikk.

Her er samlet alt fra produktinformasjon, samtaler, fotos, avisartikler om etterretning, hjemmebrent og Henning Sommero. Leif Ove Andsnes har en slags helterolle i boka. Det har også den fiktive pianisten Humbrent. Samt et utall andre skikkelser. Deriblant Ripley Hovden, den overivrige prosjektlederen for bygdas storslagne kulturhusplaner. Og suverene Cedrik, en overambisiøs doktorand.

Det er absolutt noe ved denne boka som er en lattervekkende og sødmefylt hommage til Bygde-Norge. Og der en mer enn aner tonen til både Olaug Nilssen og Agnes Ravatn. Men søstrenes prosjekt forblir litt for internt og rubbel og bit-aktig. Som om de har skrevet seg mot noe, men avsluttet altfor tidlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer