Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Leirstein på tinget

Svein Strømmen har fått trua på at alt er mulig.

FOLKEVALGT: Inspirasjon.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FOLKEVALGT: Inspirasjon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg sto og pusset tennene på bakrommet i en av byens best renommerte burgerrestauranter da lyden av et push-varsel på smarttelefonen trengte gjennom strømmingen av Scorpions' klassiske Moskva-reiseskildring «Wind of change» i hodetelefonene.

Det var en SMS fra min gardin-konsulent, og det var på samme tid en skildring av samtida, et lite stykke politisk satire og et helt avsindig scenario. «LEIRSTEIN PÅ TINGET» sto det.

Jeg visste jo at Ulf Leirstein sitter på Stortinget og drikker kaffe og kikker ut vinduet og teller biler, vandrer rundt i gangene med en ringperm under armen eller hva i all verden det er de lønner ham for, men hadde jeg tatt innover meg konsekvensene av dette? Ikke ennå.

På vei ut av bakrommet tok jeg en kikk på en selfie jeg har spart og fikk bekreftet at jeg fortsatt var meg selv - vi lever i en verden som kan by på mildt sagt uventede overraskelser, tross alt - men jeg følte meg merkelig fornyet ved ankomst burgerrestaurantens vestibyle, som var jeg drapert i et nytt sollys eller omsluttet av en flunkende ny vind. Hvis Leirstein kan sitte på tinget, da kan vel jeg gjøre hva som helst. Bokstavelig talt.

Så jeg labbet opp i skranken og bestilte en burger, «bare at med pommes frites i stedet for burger», og en ekstra sterk Sprite, «bare at opp ned så det bare er brus i den lille gropa på utsida av begeret mellom bunnen og bordet som gjør at begeret holder balansen», og da slo det meg at jeg ikke egentlig er ingeniør, så jeg vet jo ikke om det er derfor begeret er laget slik.

Men om Leirstein sitter på tinget og suller og roter og pugger teksten til Crazytown-låta «Butterfly» kan nå jeg late som om jeg har peiling på drikkebeger.

Pommes frites-burgeren var helt OK. Ekstra sterk Sprite er alltid gode greier. Men den virkelige hovedretten var denne nye vinden, og vissheten om at absolutt hva som helst er mulig.

Hele Norges coronakart