Lek & luksus

Norske kjendiser fråtser i luksusbiler. Hallvard Flatland suser av gårde i en Maserati til 1,3 millioner, Espen Lind i en Ferrari til nesten to millioner. Mens barne- TV-general Asgeir Borgemoen har realisert en gammel drøm og skaffet seg en gammel Porsche 911.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er en perfekt bil for svingete veier. Den sitter som en gokart på asfalten, gliser Borgemoen.

I sommer gikk han til innkjøp av drømmebilen fra barndomsdagene på småbruket i hjembygda Fåvang i Gudbrandsdalen: En Porsche 911 Targa fra 1983 med tre liters motor, 220 hestekrefter og en toppfart på rundt 250 kilometer i timen.

Og en pris på rundt 200000 kroner.

- Alle kan jo kjøre fort i venstrefila på E18, det gidder ikke jeg. Med en Porsche er det veigrepet og kjøreegenskapene som er greia. Denne bilen blir uansett barnemat mot dragracing.

Kjører dragracing

Asgeir Borgemoen (29) tok nemlig dragracing-lappen, eller lisens som det heter, i sommer. Ennå kjører han konkurranser i lånt bil med nesten 800 hestekrefter. Personlig rekord er 0- 214 kilometer i timen på ti sekunder.

- Vi skal oppsummere sesongen nå, og finne ut hvorvidt jeg skal bygge meg en egen dragracingbil i vinter, sier barnefavoritten fra NRKs «Fritt Fram».

Lind i Ferrari

Popstjernen Espen Lind, som trolig har tjent over 20 millioner på platesalg de siste årene, har en Ferrari 360 Modena med en prislapp på 1750000 kroner.

Og plass til to. Bilen som også Ronny Johnsen har et eksemplar av, er noe av det råeste som har trillet ut fra Ferrari-fabrikken. V8-motoren yter over 400 hestekrefter, girboksen er den samme som på formel-1-biler, og topphastigheten er sinnssyke 300 kilometer i timen.

Japansk luksus

Hallvard Flatland, som fort kan få en årslønn på fire millioner fra TV2 og i tillegg gjør det skarpt på børsen, har flere biler. Blant annet et italiensk rasedyr med kraftige fraspark. Hans Maserati 3200 GT til 1,3 millioner har en 3,2 liter V8-motor med 370 hestekrefter.

Flere norske kjendiser har falt for den lille luksusbilen til japanske Lexus. Mia Gundersen, Patric Hauge, Kåre Valebrokk og Anne-Kat. Hærland suser alle rundt i en Lexus IS 200 til rundt 350000 kroner med 155 hestekrefter og 6 sylindere.

Giertsen i Jaguar

En annen kjendisfavoritt er britiske Jaguar. Best utstyrt er radarparet Thomas Giertsen og Aqua-Lene Nystrøm. Begge har lagt 1,2 millioner på bordet for en Jaguar XK 8 kabriolet med 290 hestekrefter og toppfart på 250 kilometer i timen.

Tom Sterri, Dan Børge Akerø og Arne Bendiksen sverger også til Jaguaren.

- I utlandet kan man jo trykke på gassen. Det kjennes ut som du har vinger når du kjører i 200- 250 km/t på tyske landeveier. Det er en god følelse. Det kjennes faktisk ganske trygt ut når forholdene ligger til rette for det. Og kona synes det er ålreit, faktisk, sier Bendiksen, som solgte sin legendarisk Ferrari Dino i 1990.

DRØMMEBILEN: Asgeir Borgemoen i sin svarte Porsche.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer