Lekent laboratorium

Historien er forenklet, virkemidlene er avanserte og lekne, i Torshovteatrets musikalske «En folkefiende».

SVART-HVITT OG GRÅTONER: «En folkefiende» er holdt i stumfilmuniversets toner av hvitt, grått og svart. Skuespillet er like grafisk tydelig. Her er kjernefamilien Stockmann: Bernhard Arnø som Tomas, med Anne Marie Ottersen som fru Katrine og Julie Støp Husby som datter Petra. Foto: Gisle Bjørneby, Torshovteatet/Nationaltheatret
SVART-HVITT OG GRÅTONER: «En folkefiende» er holdt i stumfilmuniversets toner av hvitt, grått og svart. Skuespillet er like grafisk tydelig. Her er kjernefamilien Stockmann: Bernhard Arnø som Tomas, med Anne Marie Ottersen som fru Katrine og Julie Støp Husby som datter Petra. Foto: Gisle Bjørneby, Torshovteatet/Nationaltheatret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKAL: Musikklabs uttalte mål er å forske på musikken i teatret og teatret i musikken, men «En folkefiende» er et forskningsprosjekt i langt mer enn lyd.

Visuelt, scenisk og musikalsk er forestillingen preget av en sikker formbevissthet.

Essens

Dialogen er redusert til en essens, dels formidlet gjennom stumfilm-aktige bokstavprojeksjoner, dels formidlet gjennom uttalte ord.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer