Lekent og nervøst

Stilsikker med premierenerver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: LILLESTRØM (Dagbladet): «Om igjen for første gang» er navnet på Preus’ nye utgivelse, og det virket nærmest som om det var første gang den erfarne artisten sto på en scene.

For hun virket nervøs, litt utilpass og stiv. Og det tok lang tid før hun senket skuldrene.

Først da «Det du aller helst ville» kom mot slutten av konserten, virket det som om nervene var under kontroll. I helga ble det kjent at Preus har vært alvorlig syk, og det kan nok være noe av grunnen til den litt usikre begynnelsen.

Anne Grete Preus live 2007 er et ambisiøst prosjekt. Hun fanger og formidler den lekne produksjonen på plata, og det lykkes hun med det. Med et slikt stjernelag på scenen, kan hun bare lene seg tilbake og slippe hemningene.

Det er modig å satse på et så neddempet, vart og søkende uttrykk. Det er lettere å bli hørt ved å brøle, men Preus og co. velger å hviske.

Erland Dalen og Erik Holm tryller toner ut av trommeskinn og stikker, Kristin Skaare leker med tangenter, Vamp-gitarist Torbjørn Økland er en allsidig og erfaren strengekunstner – og sist men ikke mist: bassistenes bassist Jørun Bøgeberg er et univers i seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer