Lekent og nervøst

Stilsikker med premierenerver.

KONSERT: LILLESTRØM (Dagbladet): «Om igjen for første gang» er navnet på Preus’ nye utgivelse, og det virket nærmest som om det var første gang den erfarne artisten sto på en scene.

For hun virket nervøs, litt utilpass og stiv. Og det tok lang tid før hun senket skuldrene.

Først da «Det du aller helst ville» kom mot slutten av konserten, virket det som om nervene var under kontroll. I helga ble det kjent at Preus har vært alvorlig syk, og det kan nok være noe av grunnen til den litt usikre begynnelsen.

Anne Grete Preus live 2007 er et ambisiøst prosjekt. Hun fanger og formidler den lekne produksjonen på plata, og det lykkes hun med det. Med et slikt stjernelag på scenen, kan hun bare lene seg tilbake og slippe hemningene.

Det er modig å satse på et så neddempet, vart og søkende uttrykk. Det er lettere å bli hørt ved å brøle, men Preus og co. velger å hviske.

Erland Dalen og Erik Holm tryller toner ut av trommeskinn og stikker, Kristin Skaare leker med tangenter, Vamp-gitarist Torbjørn Økland er en allsidig og erfaren strengekunstner – og sist men ikke mist: bassistenes bassist Jørun Bøgeberg er et univers i seg selv.

Vi fikk høre en rekke nye og et solid parti gamle sanger. «Fryd» er en av mine favoritter, men den største overraskelsen var Can Can-låta «Tango». Hva med å finne fram «Oppenheimer» og annet snadder fra det 23 år gamle albumet «En lek i forhold»?

Når premierenervene har lagt seg, ligger dette an til å bli trivelig konserthusturné fram mot jul.