Leketøysgigant gir etter for «Star Wars»-press

Twitter-storm etter manglende kvinnebrikke.

MANGLET I SPILLET: Hasbro gir nå ut Rey (Daisy Ridley) sin spillbrikke etter at det kokte over for Star Wars-fansen. FOTO: Scanpix
MANGLET I SPILLET: Hasbro gir nå ut Rey (Daisy Ridley) sin spillbrikke etter at det kokte over for Star Wars-fansen. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den amerikanske leketøysgiganten Hasbro lanserte sin nye versjon av «Star Wars: Monopol», lot ikke reaksjonene vente på seg.

De hadde unnlatt å ta med den nye filmens kvinnelige hovedrolle. Fansen anklaget Hasbro for å være mannsjåvenistiske, og etter flere dager med sterke reaksjoner via en Twitter-kampanje, krøp spillselskapet til korset.

Nå skal de lansere en ny versjon - denne gang med Rey.

Spillet hadde ved lanseringstidspunktet fire spillbrikker, Luke Skywalker, Kylo Ren, Finn og Darth Vader. Darth Vader er ikke med i filmen, mens Finn er en av de sentrale karakterene i den nye episoden.

- Jenter betyr noe! Rollen Rey, som i filmen blir spilt av Daisy Ridley, var ikke å se i brettspillversjonen, noe som førte til hashtagen #WheresRey i sosiale medier.

8-år gamle Annie Rose skrev et brev til Hasbro for å spørre hvor Rey var. Moren publiserte dette etter at datteren var fortvilet når karakteren igjen manglet fra en lekesamling.

- Gutter og jenter må se kvinner som kan være like sterke som menn! Jenter betyr noe!, skriver 8-åringen i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer