Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Leketøysgigant gir etter for «Star Wars»-press

Twitter-storm etter manglende kvinnebrikke.

MANGLET I SPILLET: Hasbro gir nå ut Rey (Daisy Ridley) sin spillbrikke etter at det kokte over for Star Wars-fansen. FOTO: Scanpix
MANGLET I SPILLET: Hasbro gir nå ut Rey (Daisy Ridley) sin spillbrikke etter at det kokte over for Star Wars-fansen. FOTO: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da den amerikanske leketøysgiganten Hasbro lanserte sin nye versjon av «Star Wars: Monopol», lot ikke reaksjonene vente på seg.

De hadde unnlatt å ta med den nye filmens kvinnelige hovedrolle.
Fansen anklaget Hasbro for å være mannsjåvenistiske, og etter flere dager med sterke reaksjoner via en Twitter-kampanje, krøp spillselskapet til korset.

Nå skal de lansere en ny versjon - denne gang med Rey.

Spillet hadde ved lanseringstidspunktet fire spillbrikker, Luke Skywalker, Kylo Ren, Finn og Darth Vader. Darth Vader er ikke med i filmen, mens Finn er en av de sentrale karakterene i den nye episoden.

- Jenter betyr noe!
Rollen Rey, som i filmen blir spilt av Daisy Ridley, var ikke å se i brettspillversjonen, noe som førte til hashtagen #WheresRey i sosiale medier.

8-år gamle Annie Rose skrev et brev til Hasbro for å spørre hvor Rey var. Moren publiserte dette etter at datteren var fortvilet når karakteren igjen manglet fra en lekesamling.

- Gutter og jenter må se kvinner som kan være like sterke som menn! Jenter betyr noe!, skriver 8-åringen i brevet.

Ville ikke ødelegge handlingen
Etter at 8-åringens brev fikk medgang på sosiale medier, ga Hasbro en uttalelse som skapte enda sterkere reaksjoner.

- Spillet ble gitt ut i september, måneder før filmens premiere, Rey ble derfor ikke inkludert for å unngå å avsløre filmens hovedplot, forklarte selskapet i en Twitter-melding. 

De meddelte også at hun var med i en rekke andre Star Wars-spill, og ville dukke opp i flere i tida som kommer.

Fansen reagerte på uttalelsen siden alt de prøvde å skjule hadde allerede blitt avslørt i trailere og plakater.

Ble enda større
Twitter-kampanjen nådde nye høyder etter uttallelsen. Og fikk enda større medfart da det ikke er første gang en kvinnelig karakter ikke blir inkludert i leketøy basert på store filmer.

Etter veldig mye press ga Hasbro etter og ga en ny uttalelse.

- Vi elsker lidenskapen deres for Rey, og er glade for at vi kan dele med dere at Rey kommer til Star Wars: Monopol senere i år, sier Hasbro fra sin offisielle Twitter-konto.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media