«Lekkasjene må stoppes»

NRK-styreleder Anne Carine Tanum (45) vil fortsette Reves hardkjør mot lekkasjene. Det var en tydelig ukomfortabel Tanum som møtte pressen i går. Selv av sitt eget styre skal hun være uønsket som styreleder.

Under gårsdagens pressekonferanse i NRK-huset, understreket Tanum gang på gang at styret må arbeide med å få bukt med alle lekkasjene.

- På styremøtet drøftet vi først og fremst lekkasjene den siste tida. Nå må vi finne de nødvendige tiltak for å hindre slike lekkasjer, sier Tanum.

NRK-styret møttes klokka tolv i går, og Torger Reve var selv med på første del av møtet, som varte i rundt to timer. Tanum var også i samtaler med kulturminister Ellen Horn i går, angivelig om lekkasjeproblemet.

Ikke ønsket

Tanum ville i går kveld ikke spekulere i om hun er aktuell som ny styreleder etter den kommende generalforsamlingen.

- Det er noe jeg må ta stilling til når en eventuell henvendelse kommer, sier Tanum.

Etter det Dagbladet erfarer tror ikke det sittende styret at Tanum blir ny styreleder. Hun ble i går formiddag konstituert som ny styreleder etter at Torger Reve trakk seg fra stillingen med umiddelbar virkning.

- Jeg tar til etterretning at Torger Reve har trukket seg som styreleder, sier Tanum.

- Vi må fortsette det arbeidet som er gjort. Jeg vil ikke sette noen tidsramme på det, det viktigste er å finne en god sjef, sier Tanum. Og legger til: - Jeg er sikker på at vi finner en ny sjef innen oktober.

Lammet styre

Likevel er det et lammet NRK-styre som sitter fram til ekstraordinær generalforsamling innen to uker. Per i dag vet ingen hvem som blir ny styreleder. Ingen vet heller hvor mange av styremedlemmene som vil skiftes ut. Dette vanskeliggjør, for ikke å si umuliggjør, det videre arbeidet med å finne en ny kringkastingssjef. Likevel vil Tanum ikke være med på at NRK per i dag er uten styre. - Dette er det en felles forståelse for. Jeg håper inderlig at vi greier å kvitte oss med lekkasjene, sier Tanum.

  • Thor Bjarne Bore, tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, rykker nå opp som styremedlem.
KONSTITUERT: I går ble Anne Carine Tanum konstituert som styreleder i NRK etter Torger Reve.