«Lekkasjer kan oppstå fordi man sier for lite»

NRKs styreleder Torger Reve får kjeft av Einar Førde. Kringkastingssjefen mener Reve burde hatt større åpenhet og vært flinkere til å informere om NRK-styrets arbeid. - Lekkasjer kan oppstå fordi man sier for lite, sier Førde. - Førde har null autoritet «Lekkasjene må stoppes» - Reve på feil spor Tilbake til start Helt etter Reves lærebok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når Førde i dag tenner lyset på sitt sjefskontor på Marienlyst, har han sin femte styreleder på plass over seg. Og mens kringkastingssjefen satser på åpenhet i NRK, får han for andre gang en styreleder som ikke vil snakke.

Ifølge Førde kan det være for lite, og ikke for mye informasjon fra styrets arbeid som felte Torger Reve - og kanskje resten av styret.

Han er lite imponert over Reves informasjonsstrategi.

Ikke overrasket

Allerede før første styremøte i høst ga Reve beskjed om at informasjonskanalene fra styret skulle tettes, like etter skiftet han til hemmelig telefonnummer. Det var utenkelig for både hans forgjengere og for andre i dagens toppledelse i NRK. Fra det tidspunktet har informasjonsstrategien fra NRKs styre vært en fiasko.

- Men lekkasjer i NRK er ikke noe nytt. Er du overrasket over lekkasjer fra styrerommet?

- Jeg er ikke i stand til å vurdere lekkasjene fra diskusjonene på møterommet. Jeg vet at det har vært store lekkasjer når det gjelder dokumenter. Det er et tillitsbrudd, og dette har vært alvorlig i den perioden som nå er tilbakelagt. Det har vært systematiske lekkasjer, men jeg har altså ikke noe synspunkt på det som dreier seg om debatten om ny kringkastingssjef. Jeg har ikke vært med på den debatten, sier Førde, som for første gang kritiserer Torger Reve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer