«22. juli»

Lekker detaljer om NRKs store «22. juli»-serie

Skuespiller Alexandra Gjerpen har en av hovedrollene.

FØRSTE BILDE: «22. juli»-serien får premiere neste år. Dette er første bilde fra serien og viser Utøya-kaia i Hole kommune. Foto: NRK / DRG
FØRSTE BILDE: «22. juli»-serien får premiere neste år. Dette er første bilde fra serien og viser Utøya-kaia i Hole kommune. Foto: NRK / DRG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I starten av 2020 har NRK premiere på «22. juli». Dramaserien er spilt inn i løpet av 2018 og ble spilt inn i både i Oslo sentrum og ved Utøya i Hole kommune. Budsjettet er på hele 70 millioner kroner, og serieskaperne er ekteparet Sara Johnsen og Pål Sletaune.

Bortsett fra at NRK glemte å varsle Utøya-naboer om at de rykket inn med helikopter, politi med våpen og ambulanser for å spille inn tv-serien, noe som gjorde beboerne i området rasende og redde, er lite er kjent om produksjonen.

Slapp rolleliste

Nå er det imidlertid lekket informasjon via Nordisk Film & TV Fond, som skriver at det er historiene til hverdagsheltene som tok affære etter 22. juli-angrepene, som utgjør mye av handlingen i dramaserien.

I hovedrollene finner man Alexandra Gjerpen («Unge lovende»), Øyvind Brandtzæg («Lauget»), Helga Guren («En affære»), Marius Lien («Den 12. mann») og Ane Skumsvoll («Aber Bergen»).

NRK presenterte nylig prosjektet for delegater på Filmfestivalen i Göteborg. Der kom det fram at «22. juli» skal sendes i seks timelange episoder, og handler om «menneskene som behandlet de skadde, gravla de døde, trøstet de sørgende og straffet den skyldige».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer