Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lekker rock'n'jazz

Med sin avanserte velklang og sin solide kultstatus er Steely Dan tilbake på platemarkedet.

CD: Det skjer ikke hver dag. På denne plata dyrker Donald Fagen og Michael Brecker sammen med utvalgte musikere den musikken de har gjort seg kjent for: En vestkyst-munter, eksotisk og svingende blanding av rock og jazz, med elegante, lett ironiske tekster og slående melodiføringer.

Med sin behagelige vokal framfører Donald Fagen alle låtene, bortsett fra den groovy «Slang of Ages», der en tilbakelent Brecker går i front på en medrivende bluesjazzvariant. På de andre låtene nøyer han seg med å berike plata med sine lekre bass- og gitarriff.

Denne plata bringer ikke noe nytt inn i den tradisjonen Steely Dan har gjort til sin, men det er mye å hygge seg med. Steely Dan er detaljenes mestre, og for hver gjennomlytting kommer et nytt lite innslag fram fra de typiske lag-på-lag-produksjonene.

Den underfundige humoren og ironien er også på plass, som i skilsmissevisa «Things I Miss The Most». Det sangeren savner mest fra forholdet er «The talk/The sex/Somebody to trust/the Audi TT/The house on the Vineyard/The house on the gulf coast/These are the things I miss the most».

Også låter som «The Last Mall» og «Pixeleen» er lekre og uanstrengte eksempler på Steely Dans musikalske fortellerkunst. Arrangementene er de rene godteriposer av blåsere, kor, rytmikk og synth- eller gitarsoloer. Plata minner definitivt om den sommeren vi alle går og venter på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media