Lekkert, dansk

Kvintetten Godspeed fra det yndige land fikk den ubarmhjertige oppgaven å åpne årets Quart-festival. Men den stolte og elegante vokalisten Mette Nielsen lot seg ikke stoppe av et meeeeget glissent Main Marquee. Vi telte - jo, det var fullt mulig - sånn omtrent seksti sjeler. Men de fikk varene servert.

Arrangørene har nok kåla aldri så lite, da de i programmet beskrev dette som en kvinnelig hiphop-trio. Saken er at Mette Nielsen synger med fire musikere som hovesakelig må ha jazz-bakgrunn. Keyboard, ståbass, trommer og trompet; men ingen Molvær! Denne mannen var best i høyden, og han spilte åpent - uten sordin.

Spennende kunst-rock

Godspeeds musikk er dramatisk - alt annet enn enkel, rett-fram pop. Et vanskelig Lush, kanskje? Njaaa... mer digitalt basert, og mer «kunstnerisk». Sceneoppsettet ble etter hvert coolt nok. Husker du scenene der dvergen snakka kaudervelsk med Cooper i Twin Peaks? Da er du på sporet.

Mot slutten ble det hele blytungt, men best var sangen de hadde kalt «Think About Us»; en låt som begynte som en ballade, for å ende i fullt alternativt-øs.

De er på vei med debut-skive, og det er bare å holde øra oppe. Dette kan bli storveis etter at studiofolka har fått gjøre sitt.