Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lekkert, dansk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvintetten Godspeed fra det yndige land fikk den ubarmhjertige oppgaven å åpne årets Quart-festival. Men den stolte og elegante vokalisten Mette Nielsen lot seg ikke stoppe av et meeeeget glissent Main Marquee. Vi telte - jo, det var fullt mulig - sånn omtrent seksti sjeler. Men de fikk varene servert.

Arrangørene har nok kåla aldri så lite, da de i programmet beskrev dette som en kvinnelig hiphop-trio. Saken er at Mette Nielsen synger med fire musikere som hovesakelig må ha jazz-bakgrunn. Keyboard, ståbass, trommer og trompet; men ingen Molvær! Denne mannen var best i høyden, og han spilte åpent - uten sordin.

Spennende kunst-rock

Godspeeds musikk er dramatisk - alt annet enn enkel, rett-fram pop. Et vanskelig Lush, kanskje? Njaaa... mer digitalt basert, og mer «kunstnerisk». Sceneoppsettet ble etter hvert coolt nok. Husker du scenene der dvergen snakka kaudervelsk med Cooper i Twin Peaks? Da er du på sporet.

Mot slutten ble det hele blytungt, men best var sangen de hadde kalt «Think About Us»; en låt som begynte som en ballade, for å ende i fullt alternativt-øs.

De er på vei med debut-skive, og det er bare å holde øra oppe. Dette kan bli storveis etter at studiofolka har fått gjøre sitt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!