Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lekkert fra Japan

Cornelius er identisk med Keigo Oyamada (32), en musiker fra Tokyo som siden 1988 har jobbet med forskjellige prosjekter; siden 1993 under sitt nåværende navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er definitivt «big in Japan», men har i likhet med sine popbriljante kolleger i bandet Pizzicato Five hatt et stort gjennomslag også i vestlige land, ikke minst med sitt forrige album «Fantasma».

I tillegg til sine soloalbum har Cornelius jobbet i studio med en lang rekke moderne japanske popartister. Musikalsk arbeider han innenfor en slags blanding av lounge music og chill out, og det er ikke tilfeldig at Cornelius har samarbeidet med Sean O'Hagan fra High Llamas.

Her blandes elektroniske effekter og luftige easy listening-kor i harmonisk samkjør med en virtuos bruk av både akustiske og elektriske gitarer.

Bortsett fra en solskimrende versjon av Ary Barrasos «Aquarela Do Brasil», står Cornelius for all musikken selv.

Dette er en plate du kan velge om du vil ha stående på som stemningsmusikk eller om du vil meditere deg dypere inn i Cornelius' rikholdige, ofte overraskende katalog av påfunn og kontraster, av glidende vellyd, eksotiske rytmer og jakt på en eneste bærende tone i en verden av musikalske muligheter.

STEMNINGSMUSIKK: Det japanske enmannsbandet Cornelius mikser lounge music og chill out.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!