Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lekkert fra samlebåndet

Carola er ute med en hilsen til platekjøpere før jul, men uten julebudskap denne gang. Hun ønsker helt klart å være et alternativ til amerikanske pop og r&b-sangere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carola Häggkvist skifter stadig stil, men om hun synger Grand Prix-låter, barneviser, pop eller sakrale sanger er det aldri noe å utsette på vokalutfoldelsen. På 2001-utgaven framstår hun temmelig annerledes enn på «Jul i Betlehem»-plata:

Her poserer hun som en vamp med stil, en sexy sanger i lakket lær og skinnende skinn, mer Britney og Madonna enn den moderlige Kirkelig Kulturverksted-utgaven vi har sett de siste årene.

Imaget står i stil til innholdet, som er pop, r&b og soul med en dæsj dance og disco. Carolas stemme er glitrende og produksjonen er glossy og smakfull - men ikke spesielt utfordrende. Det er heller ikke låtene.

Dette har vi hørt før, mange ganger - og bedre.

Originaliteten, et ønske om særpreg og egenart, synes å være fraværende. Carola dyrker flere stilarter, og det må hun gjerne gjøre. At det ikke alltid er like vellykket, fins det eksempler på. Men når hun først gjør et hamskifte, kunne det vært mer gjennomført. «My Show» er delikat dusinvarepop. Lekkert, men like fullt samlebåndspop.

Hele Norges coronakart