Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lekket Elton Johns adresse ved et uhell

Den britiske regjeringen unnskylder.

LEKKASJE: Musiker Elton John er blant dem som har fått adressen sin lekket på regjeringens hjemmeside ved en feiltagelse, melder BBC. FOTO: Matt Crossick/NTB Scanpix
LEKKASJE: Musiker Elton John er blant dem som har fått adressen sin lekket på regjeringens hjemmeside ved en feiltagelse, melder BBC. FOTO: Matt Crossick/NTB Scanpix Vis mer

Adressen til artisten Elton John, skuespiller Olivia Newton-John og mer enn 1000 fremtredende personer er blitt lekket ved en feil. De er nå tatt vekk, men var synlige på den britiske regjeringens hjemmeside i drøyt en time. Det melder BBC.

Lekkasjen skjedde i forbindelse med Storbritannias New Year's Honours. Hvert år innlemmes drøyt tusen personer i «the honours system» - det offisielle britiske merittsystemet. Det kan innebære å bli slått til ridder, eller å få en annen form for tittel eller utmerkelse.

Listen offentliggjøres på den britiske regjeringens sider - og denne gangen var også mottagernes adresser blitt synlige for alle og en hver.

Noen av årets mottagere inkluderer Roger Taylor, trommeslager i rockebandet Queen, samt filmregissørene Sam Mendes og Steve McQueen. Også flere politifolk, militære, idrettsstjerner og fremtredende politikere er blant dem som er blitt rammet av feilen.

FREKK GAVE: Elton John er gjest hos Graham Norton. Der kommer han inn på sine personlige historier om rapstjerna Eminem. Video: BBC Brit Vis mer

Sterke beskyldninger

Regjeringen beskyldes nå for å ha satt liv i fare ved å avdekke private adresser, melder The Sunday Times.

- Ministerne må stille de involverte noen veldig alvorlige spørsmål om hvordan dette kunne skje, uttalte Iain Duncan Smith til avisen. Smith er tidligere leder av det konservative partiet, og er selv blant mottagerne av den høythengende utmerkelsen.

Den britiske regjeringen har bedt om unnskyldning, og sier de etterforsker saken nærmere.