Lekre Bagateller

Sjefsgourmet Eyvind Hellstrøm på Bagatelle letter endelig på grytelokket og gir sultne lesere de hemmelige oppskriftene bak restaurantens suksess. Se bildene!

Kokkekamp til millioner

«Alle vil bli bedd ut på Bagatelle i Bygdøy Allé», synger Kari Bremnes. Hittil har dette vært forbeholdt folk med bulende lommebøker. Men nå kan alle spise Bagatelle-middag - i hjemmets mer spartanske omgivelser.

I boka «Bagateller», som gis ut på Pantagruel forlag i dag, avslører sjefskokk Eyvind Hellstrøm sine hemmeligheter bak Bagatelles suksess. Her kan du finne oppskrifter på 80 utvalgte lekkerbiskener.

- Hemmeligheten er råvarene, sier Hellstrøm til VG, og omtaler kokkelering som «matkunst». - Kokken er bare siste ledd, fortsetter han ydmykt.

Vekker Grandiosa-folket

Boka er illustrert av fotografen Ragge Strand, med bilder som burde få enhver munn til å løpe i vann. Hvorfor har ikke Hellstrøm skrevet boka tidligere?

- En slik bok krever modenhet, sier Hellstrøm, som har fått drøssevis av henvendelser opp gjennom Bagatelle-årene. Han avslører at han har hatt menigmann i bakhodet under arbeidet med boka. Kanskje for å vekke Grandiosa-folkets smaksløker?

- Ingen av rettene er vanskelig å lage på kjøkkenet hjemme. Enkelte av mine kolleger blir nok litt skuffet når de ser hvor enkelt dette faktisk kan gjøres, sier Hellstrøm til VG.

Bagatelle er den eneste restauranten i Norge med to stjerner i Michelin-guiden.