Lemmys sunne liv

- Om jeg lever et sunt liv? Huh! 50 armhevinger om dagen, liksom? Armhevingene jeg gjør, foretar jeg med ei jente under meg... LEMMY i Motörhead er i byen. Anledning: Et nytt Motörhead-album, «Snake Bite Love», er rett rundt hjørnet.

Lemmy er en kar som med overlegg, men tidvis også høyst ufrivillig, lever opp til sitt image som rølpe-rocker. Klokka er litt over ett lørdag formiddag, og det slår ikke akkurat ned som noen bombe at intervjuet er forlagt til baren. Problemet er at baren ikke åpner før fire.

Hvor er opptrekker'n?

Men akk, vi har da et Vinmonopol her til lands. Da colaen Lemmy vil mixe sin Jack Daniels med ankommer finnes ingen opptrekker for hånd. Krise? Lemmys første tanke er kanten av bordet, men herpinga forhindres av en observant manager.

- Jeg har det strålende, sier han. - Nytt album, en haug land å gjøre promo-intervjuer i, masse god whiskey. Life? Cool, man.

Om å tenke nytt

Lemmy er ikke mannen man innleder mer dyptgående, musikkteoretiske samtaler med. Men han er svært nøye med å understreke at Motörhead så langt i fra lager samme album gang på gang.

- Ingen kan for alvor mene «Overnight Sensation» og «Sacrifice» er «samme» album. Musikk handler om stadig å tenke i nye baner. Det er hele vitsen.

Han nevner Skunk Anansie og Stiltskin blant nye band han setter pris på, og medgir at han overhodet ikke interesserer seg for salgstall. Hans svenske kollega derimot, trommeslageren Mickey Dee, følger med.

Trofaste fans

- I tidsrommet mellom våre to forrige album (1995 og 1996) gikk platesalget generelt ned med 30 prosent i Tyskland. Våre salgstall sank med bare fem prosent, hvilket innebærer både fordeler og ulemper for oss. På den ene sida risikerer vi at folk tar oss for gitt, på den andre sida er vi lykkelig skjerma for skiftende trender.

- Du kan stille klokka etter Motörhead, mener Lemmy. - Vi har vært der i over tjue år, og kommer til å være der i oveskuelig framtid.

Lemmy synger på et vis ingen sangpedagog ville sette særlig pris på. Men han har aldri tenkt å oppsøke verken sanglærere eller leger.

- Min første lege mente jeg ville dø før jeg ble tre uker gammel. Han tok skammelig feil, og etter det har jeg levd som om enhver melding fra legen er en dårlig melding. Her er jeg, still alive and kicking, 52 år gammel.- Du blir aldri lei av livet i og rundt Motörhead?

- Nei. Jeg er ikke lei av noe her i livet, heller ikke nervøs for noen verdens ting. If it works, don't fix it - skjønner?Bare så du skal skjønne at fyren har vært med en stund: En gang rundt midten av 60-tallet gjorde Jon Lord, organisten i Deep Purple, den tabba å gi bort sin London-adresse til Lemmy. Det endte med fire samfulle dager på fylla, etter at han uten å skjønne bæret våkna opp på sofaen ved siden av Ron Wood - som den gang spilte i The Birds...

- ET SUNT LIV? Lemmy har ingen planer om å endre livsstil.