Lemonheads klar for Øya

Evan Dando kommer med et gjenforent The Lemonheads til Øyafestivalen i Oslo lørdag 14. august.

-  For oss er dette utrolig stort. Vi satt og skalv etter at vi fikk det bekreftet, sier Øyafestivalens pressesjef Christian Østlie til Dagbladet.

Dermed tegner det til å bli litt av en gjenforeningssommer på norske festivaler. Pixies er et av hovednavnene på Quart-festivalen, og nå kan Øyafestivalen føye til enda et gjenforent amerikansk indieband på norsk jord.

Først ute

Ryktene om en Lemonheads-gjenforening har herjet gjennom våren, og i mai spilte Evan Dando & co. en serie konserter i Brasil. Ingen andre datoer enn Oslo-konserten er bekreftet for sommerens Europa-turné.

-  Vi er de første i Europa til å presentere det gjenforente Lemonheads, og det er vi stolte av. Vi vet ikke helt hva slags besetning Evan Dando har med seg, men det tegner uansett til å bli en skikkelig popdag på Øya på lørdagen, sier Østlie.

Euroboys, Sondre Lerche, Minor Majority, Pleasure og The Bees er blant de andre bandene som spiller i Middelalderparken i Oslo på Øyafestivalens avslutningsdag.

Plate på gang?

Ifølge fansider på Internett skal Lemonheads-besetningen anno 2004 bestå, foruten Dando, av Kenny Lyon, som spilte gitar på det siste Lemonheads-albumet «Car Button Cloth» i 1996, og tidligere Dinosaur Jr-trommis George Berz.

Evan Dando ga ut den fine soloplata «Baby I'm Bored» i 2003, som låter som en countryfisert Lemonheads-plate. Han spilte også to konserter i Oslo i kjølvannet av utgivelsen.

Lemonheads spilte på Rockefeller i Oslo i mars 1997. Bandet fikk sitt gjennombrudd med sin cover av «Mrs Robinson» i 1992. Bandets beste plater regnes for å være «It's A Shame About Ray» (1992) og «Come On Feel The Lemonheads».

GJENFORENER BANDET : Evan Dando gjestet Oslo to ganger i forbindelse med sin soloplate «Baby I'm Bored» i fjor. Nå kommer han til Øyafestivalen med en ny utgave av The Lemonheads.