Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lemony Snicket: En serie uheldige hendelser

Tre foreldreløse (og rike) barn havner hos en ond onkel

FILM: Lemony Snicket-bøkene er nesten like populære som Harry Potter, men grøss og gru-faktoren er betydelig høyere i den tragiske historien om de foreldreløse Baudelaire-barna. I klassen «utsette barn for farlige og ubehagelige opplevelser» overgår Lemony Snicket til og med Roald Dahl, og det sier ikke rent lite.

På film er det ikke så skummelt, selv om de tre kloke og ukuelige barna Violet (Emily Browning), Klaus (Liam Aiken) og Sunny (de to år gamle tvillingene Kara og Shelby Hoffman) ikke har det lett. Foreldrene dør når i en brann, og barna blir hentet av advokat Poe (Timothy Spall), som overlater dem til onde onkel Olaf.

Han tenker utelukkende på én ting - å få kloa i alle pengene barna har arvet. En voldsomt dandert Jim Carrey spiller denne onkelen, og selv om han nok kan se ond ut, så er han mest infamt morsom.

Morsom er definitivt Meryl Streep, som nevrotiske tante Josephine, en av de andre Baudelaire-slektningene som har en mer positiv innstilling til barna. Det har også onkel Monty (Billy Connolly), slange-eksperten som vil ta dem med til Peru. Fortellerstemmen tilhører Jude Law.

Filmen bygger på de tre første bøkene i serien, og preges av det - dette er en historie som på langt nær er slutt.

Handlingen er som en samling beslektede sketsjer, men den er full av morsomme og spennende situasjoner, og byr på en overdådig scenografi og et arsenal av spesialeffekter.