Lene er klar for England

Lene Marlins debutalbum «Playing My Game» har solgt over 900000. Og nå fyker hun oppover radiolistene i England med singelen «Sitting Down Here». USA-lanseringen utsettes til neste album.

«Playing My Game» kommer i britiske butikker i begynnelsen av mars. I Italia har imidlertid albumet blitt en storselger allerede. 220000 solgte var status sist uke og i går gikk singelen «Where I'm Headed» til topps på den italienske singellista. Og i Frankrike stiger albumet igjen på salgslistene.

- Det er fuing great news, jubler Virgin-direktør Per Eirik Johansen.

Han er også strålende fornøyd med Lenes mottakelse i England. «Sitting Down Here» gikk inn på 50. plass på radiolista denne uka.

Dropper USA

Tromsøjenta får stadig mer spilletid hos de engelske radiostasjonene og har i tillegg tung rotasjon på MTV.

- Det er fantastisk med så mye radiospilling på en så ukjent artist. England gir som regel blanke i hva som skjer ellers i Europa, sier Johansen.

Neste uke starter England-promoteringen for fullt med flere tv-opptredener. Hun skal blant annet spille i «Planet Pop» på Channel 4, 13. februar. Dagen etter slippes «Sitting Down Here».

Også Virgin i USA vil gjerne gi ut Lene Marlins musikk, men hun har nå bestemt seg for å droppe tilbudet.

Ferie

- USA er et vanskelig land å slå gjennom i, og Lene må minst tilbringe 6- 9 måneder i Statene hvis det skulle være aktuelt å utgi noe. I samråd med Lene har vi kommet fram til at vi heller prøver USA med den neste plata, forteller Virgin-direktøren.

1. april tar Lene Marlin ferie på ubestemt tid, etter å ha reist verden rundt siden mars i fjor.