Lene får ny eier

De store blir større i musikkbransjen. Warner Music inngår nå en fusjonsavtale verdt 160 millioner kroner med plateselskapet EMI. Dermed er verden nok et steg nærmere et systematisert salg av nedlastbar musikk via Internett.

Sammenslåingen av de to plategigantene til Warner EMI Music kommer under to uker etter at det ble klart at Warner Musics moderselskap, Time Warner, fusjonerer med internett-giganten America Online (AOL).

Nå vil den nye giganten sette inn alt på å utvikle et effektivt og vanntett system for elektronisk salg av musikk over Internett.

- Warner og EMI har innholdet, altså musikken. AOL har kompetansen på ny teknologi. Sammen blir disse selskapene det perfekte paret for å få platebransjen med i utviklingen igjen, sier direktør i EMI Norsk, Michael Manasse.

D.D.E. er med

De gigantiske fusjonene angår en rekke av Norges største artister.

  • Warner gir ut platene til a-ha og M2M, mens EMI blant annet har Jahn Teigen , Anneli Drecker og Bertine Zetlitz i stallen.
  • Virgin, som i sin helhet har vært eid av EMI de sju siste årene, står bak storselgere som Lene Marlin , Morten Abel og Madrugada .
  • EMI Norsk kontrollerer også Trondheim-selskapet Norske Gram, der D.D.E. og Åge Aleksandersen har sine kontrakter.

Sjefene i Warner Music og EMI offentliggjør trolig fusjonen på en pressekonferane i London i dag. Fusjonen betyr at framtidige hits fra Bjarne Brøndbo og co. vil sende penger i kassa til den samme butikken som også gir ut plater med Madonna og filmer med Tom Hanks , publiserer Time Magazine og dominerer det globale nett-markedet.

En nødvendighet

Allerede nå varsles det at Warner EMI Music vil spare inn over tre milliarder kroner over en treårsperiode. Både ansatte og artister vil bli satt på døra.

Men Virgin-direktør Per Eirik Johansen er likevel entydig positiv til fusjonen.

- Jeg er kjempeglad. Jeg tror dette er en nødvendighet. Platebransjen har vært drevet fryktelig gammeldags. Vi har ikke klart å holde tritt med teknologien. Men med Warner og AOL som ett selskap er vi på høyde med utviklingen igjen.

Warner EMI Music blir verdens nest største plateselskap med drøye 60 milliarder kroner i årlig omsetning. Verdens største plateselskap er Universal Music, eid av spritkonsernet Seagram.

FUSJONERT: Lene Marlins plateselskap Virgin får nye eiere når gigantiske Warner Music i dag slår seg sammen med Virgin-eierne EMI.