- Lene ga meg mot

Da Anne Hvidsten (22) for fem år siden så ungjenta Lene Marlin platedebutere, bestemte hun seg for å gå i hennes fotspor.

Anne Hvidsten gikk den gangen i andre klasse på videregående skole på hjemstedet Fonnes, en times biltur fra Bergen.

- Lene Marlin har vært mitt forbilde. Når hun klarte det med kassegitaren, bestemte jeg meg for at det skulle jeg klare også, forteller Hvidsten.

I Lenes fotspor

De to unge kvinnene har flere likhetstrekk. Begge lager enkle, fengende melodier og ikler dem veloppdragen popdrakt. Begge har platekontrakt på EMI, og begge benytter samme produsent, Hans Olav Grøttheim.

- Jo, jeg har hørt at musikken min minner om Lene Marlins. Og det synes jeg er en kompliment.

- Men jeg er ikke redd for å bli for lik henne, for det er store forskjeller på oss. Den største er vel at jeg ikke er så melankolsk, selv om jeg har med et par såre sanger på plata.

Anne Hvidsten lover å spille så mye live som hun kan. For i motsetning til Lene Marlin, som skyr scenen og bare har holdt en liten håndfull korte konserter, gleder hun seg allerede til å se sitt publikum i øynene.

Fikk napp

Samme dag som hun gikk ut av tredje klasse på videregående, sendte hun en demo til EMI. Deretter flyttet hun til Bergen, men ble aldri noen del av musikkmiljøet der. Sondre Lerche og Nathalie Nordnes møtte hun hos plateselskapet i Oslo.

- Jeg fikk napp og har hatt platekontrakt i tre år. Singelen som er ute nå, «Need To Know», var med på den demoen, forteller hun.

«Need To Know» blir også navnet på debutplata som kommer i løpet av mars. Hvidsten singeldebuterte i fjor sommer med «Disconnection», som også ble flittig spilt på radio.

Hun er vokst opp Fonnes i Nord-Hordaland i en søskenflokk på fem, to eldre brødre og en yngre bror og søster.

- Jeg har spilt i korps og sunget i kor siden jeg var liten. Musikk har alltid vært viktig for meg. Nå har jeg bare ett ønske, å kunne leve av musikken.

NYTT TALENT: - Lene Marlin og hennes debutplate ga meg et puff og troen på at jeg også kunne bli artist. Dermed sendte jeg en demoteip til plateselskapet hennes, sier Anne Hvidsten, som er vårens norske EM-satsing.