Lene i knallform

Det var ingen omtåket Lene Nystrøm Rasted som søndag kveld viste Roskilde-publikummet hvilke kvaliteter Aqua har å by på.

Foran over 10.000 elleville fans tok bandet en solid hjemmeseier. Den pinlige avslutningen på torsdagens konsert i Tønsberg var glemt da Aqua gikk på Roskildes nest største scene søndag kveld.

Teltet som rommer den blå scenen, og har en kapasitet på 10.000 mennesker, var mer enn overfullt da bandet gikk på scenen klokken 20.00.

Trangt om plassen

Full av energi bød gruppen på en oppvisning det står all respekt av. Lene Nystrøm Rasted og René Dif fikk raskt grepet på publikum, som villig ble med på allsang, håndklapp og dans.

På et tidspunkt greide til og med driftige René Dif å få store deler av publikummet til sette seg ned på gulvet på tross av liten plass. Flere fans måtte til slutt gi opp for varme og trykk, og de måtte bæres vekk av sikkerhetsvaktene gjennom nødslu ser som var opprettet blant publikum

Gikk av scenen

Aqua presenterte flere nye sanger fra sitt kommende album. Musikken er blitt råere og mer rock-preget. Det er tydelig at gruppen har flere strenger å spille på enn ren pop-musikk. Musikken er mer rett fram, men samtidig mer rockete.

Under kjempehiten «Barbie Girl» forsvant både René og Lene plutselig fra scenen, for så overraskende å dukke opp på toppen av tårnet hvor lyd- og lysfolk var plassert, bakerst i teltet. Til alles begeistring, med mulig unntak for en overrumplet lydtekniker, sto de der under hele sangen. Samtidig flammet og sprutet pyroteknikken sølvbiter over publikum.

Solid konsert

Aqua holdt publikum i sin hule hånd i snaue 90 minutter. Først etter to ekstranumre, deriblant en technoinspirert versjon av Dr. Jones, sa de stopp. Da var både bandet og publikum godt slitne etter en intens konsert.

Og Lene Nystrøm Rasted gjorde grundig skamme på ryktene som oppsto i kjølvannet av konserten i Tønsberg. Men sin ukoreograferte opptreden på scenen har hun bedre grep sakene enn noen gang. Og publikum elsker henne.

(NTB)

SUPER: Publikum elsket Lene på Roskilde-festivalen i kveld.