Lene klarte det!

I fjor så Lene Marlin MTV Awards-showet fra sofaen. I natt festet hun som prisvinner med superkjendisene i Dublin.

Dette hadde hun aldri trodd.

- Akkurat nå er jeg bare forvirret. Og utrolig glad! Helt utrolig, sier Lene Marlin, etter at hun i går kveld hentet hjem det prestisjetunge MTV-trofeet for «Beste nordiske artist». Minst 500 millioner mennesker så på da hun ble ropt opp på seierspodiet i Dublin i går kveld.

Foran nesa på favorittene fra Sverige, The Cardigans, ble Lene Marlin den første norske artisten som vinner en MTV Europe Music Award.

- Da prisutdelerne ropte «Lene Marlin», sa jeg noe slikt som: «Hva faen er det som skjer?», hoier manageren Jan Fredrik Karlsen.

Både han og Lene Marlin var røde, skjelvne, svette - og utrolige glade i går kveld.

I fjor satt Lene Marlin Pedersen hjemme i Tromsø og drømte om å være med på MTV Awards, en eller annen gang. Ett år seinere står hun med statuetten i hendene.

- Jeg hadde ikke forberedt noe, for jeg hadde ikke regnet med dette. Jeg tror jeg takket familien, venner, managementet og plateselskapet og alle som har stemt på meg.

- Hva betyr dette for deg?

- Akkurat nå aner jeg ikke noen ting om det. Det føles bare stort. Helt fantastisk!

BLANT STJERNENE: Lene Marlin blant de andre stjernene: Ronan Keating (vert), Bono (æresprisen) Whitney Houston (R&B-prisen), Bret Anderson og Geri Halliwell (utdeler).