Lene knuser Lene

Mens Lene Nystrøm (26) og resten av Aqua faller ut av den engelske albumlista etter bare to uker, kan Lene Marlin (19) feire nye listetriumfer i England. Lille -Lene er i ferd med å ta innersvingen på Store -Lene.

I går kveld ble det kjent at Lene Marlins «Sitting Down Here» for tredje uke på rad er blant de ti mest solgte singlene i Storbritannia. Åttendeplassen kommer samtidig med at Lene Marlins album «Playing My Game» debuterer på en 18. plass i England. Dermed er 19-åringen fra Tromsø et langt heitere navn i England akkurat nå enn navnesøsteren med global superstjernestatus.

Signaleffekten

Drøye 150000 solgte singelplater og en sjette-, en femte- og en åttendeplass er den britiske statusen for Lene Marlin og hennes singel «Sitting Down Here».

- Ingen hadde trodd at Lene ville ha en slik stayerevne, kommenterer den norske hitlisteeksperten Tore Gilde. Gilde, som er forfatter av «Den store norske hitboka», påpeker at England ved siden av USA er verdens gjeveste popmarked.

- «Sitting Down Here» er nå den 17. mest solgte singelen hittil i år i England. Signaleffekten er betydelig over hele verden. Vi ser allerede nå at hun følger opp med pene plasseringer i Irland, Nederland, New Zealand og Australia, sier han.

Bedre enn a-ha

- Man kan markedsføre seg til en høy førsteukeplassering, men deretter tar publikums smak over. Det gis tross alt ut mellom 150 og 160 singler i uka i England, understreker en imponert norsksjef i Virgin, Hans Olav Grøttheim. Som produsent på «Playing My Game» er han stolt over at Lene Marlin også har et av de tjue mest solgte albumene i England denne uka.

- Personlig hadde jeg aldri trodd vi skulle få til dette, sier han.

Listeekspert Gilde vurderer Lene Marlins engelske albumplassering på følgende måte:

- a-has debutalbum «Hunting High And Low» oppnådde i sin tid en 24. plass i sin første uke. Og da hadde «Take On Me» ligget blant de tre mest solgte singlene i tre uker. Så Lenes 18. plass er meget sterk, den.

Aqua sliter

Verre da med Aqua og «Aquarius» som etter en 24. plass og en 47. plass, denne uka ikke lenger er blant de 75. mest solgte albumene i England. At singelen «Cartoon Heroes» karer seg fast på en 32. plass etter fem uker i salg er en mager trøst for tegneseriehelter i fall. Aquas albumsalg er også skuffende i viktige markeder som Tyskland, Frankrike og Spania.

- Det er for tidlig å snakke om en flopp, men tendensen er klar; de sliter, understreker Tore Gilde.

hakon.moslet@dagbladet.no

SLITER: Aqua-Lene er førstesidestoff i England, men platekjøperne svikter henne.
KLARTE DET IGJEN: Lene Marlin nærmer seg sølvplate og 200 000 solgte av singelen «Sitting Down Here» i England.