Lene Marlin banker Aqua

Lene Marlin banker Aqua-Lene på den britiske singellista: I går debuterte hun som nummer seks. Aqua har aldri vært høyere enn nummer sju.

BERGEN (Dagbladet): I går ettermiddag ble de faktiske salgstallene klare, etter mye forhåndsspekulasjon: «Sitting Down Here» debuterer på sjetteplass på Englands singelliste, mens Aquas siste - «Cartoon Heroes» - aldri er kommet seg over sjuendeplassen. I slutten av mars lanseres hele debutalbumet «Playing My Game» for britene.

- Helt fantastisk! Nå er vi i Champions League, hoier Lene Marlins platedirektør Per Eirik Johansen.

I går fikk Virgin-sjefen beskjed fra sin kollega i England, og kastet seg rett på telefonen til Lene. Det er nå de virkelig får se hvilket potensial hun har blant megastjernene.

- Vi har lagt land etter land under oss. Nå har vi tatt hele verden, bortsett fra Amerika. En sjetteplass på den britiske salgssingellista er over all forventning, sier Johansen oppglødd.

60 000 på en uke

- Jeg har snakket med Lene, og hun er kjempeglad. Vi hadde håpet å debutere med en topp 20-plassering. I forrige uke fikk vi indikasjoner på at det kunne bli snakk om en åttendeplass. Og så ble det nummer seks, sier en opprømt Johansen.

Forrige uke solgte Lene Marlin 60000 singler av «Sitting Down Here» i England. Et opplag på 100000 plater er sendt ut til forhandlerne. Statistisk gir den første uka på singellista den høyeste plasseringen. Deretter går det nedover.

«Sitting Down Here» blir allerede hyppig spilt på 130 britiske radiostasjoner.

- Englands desidert viktigste show å være med i for artister, er «The Lottery Show». Lene opptrådte der midt i januar foran 11,5 millioner seere. Nå ser vi fruktene av det, sier manageren hennes, Jan Fredrik Karlsen.

Har ferie nå

Nå tar Lene Marlin fri i to måneder etter vinterens og vårens svært intense promotionturné, der hun har hoppet fra det ene tv-showet til det andre. I begynnelsen av mai stiller hun uthvilt på jobb igjen.

anders.gronneberg@dagbladet.no

ELITEDIVISJONEN: Lene Marlin har erobret den viktigste bastionen til nå: Singelen «Sitting Down Here» solgte 60 000 i Storbritannia på en uke.
KONKURRENTER: «Cartoon Heroes» har aldri kommet høyere enn sjuendeplass på den britiske sigellista.