Lene Marlin-lekkasjen kom fra Norge

En webserver hos Postens datterselskap ErgoGroup var kilden for lekkasjen av Lene Marlins nye plate «Another Day» på internett. Nå varsler plateselskapet søksmål.

- Jeg vet ennå ikke hvor stort søksmål vi snakker om, men det blir veldig mange nuller, sier EMI-sjef Per Eirik Johansen til Aftenposten.

Han er rasende på det som er skjedd, men han var forberedt på at det kunne hende, siden CD-en allerede er sendt ut til enkelte journalister, forhandlere og folk i plateselskaper.

- Skaden er allerede skjedd, og det får vi ikke stoppet. Lene Marlin er vår største artist, og skulle ut i Norge og hele Europa 22. september. Klart dette har kostet oss penger, sier Johansen.

Etter at han fikk tips om at

«Another Day» lå ute på nettet fredag

, begynte han i samarbeid med plateselskapet i London å lete etter opprinnelsen. Sporene ledet til ErgoGroup i Norge. Etter at han og IFPI-sjef Sæmund Fiskvik hadde et møte med folk derfra fant selskapet fort ut at det stemte, og etter en halv time var serveren stengt. Ergo Group har politianmeldt saken.

- Maskinen det ulovlige materialet lå på, leies ut som web-hotell. Den ble raskt fysisk sikret og gjort utilgjengelig da det ulovlige materialet ble oppdaget, sier informasjonssjef Wibecke Brusdal i ErgoGroup.

Per Erik Johansen vil ennå ikke si om EMI kommer til å anmelde Posten, Ergo Group eller den ansvarlige personen bak lekkasjen.

NTB