Lene Marlin nominert til Brit Awards

Norges popyndling Lene Marlin er nominert som beste internasjonale nykommer i prestisjetunge Brit Awards.

Tromsøs Lene Marlin må konkurrere ut Pink, Westlife, Jill Scott og Kelis før hun kan smykke seg med britenes tittel for beste internasjonale nykommer, melder nettstedet Dotmusic.com.

Priset tidligere

Det er ikke første gang unge Marlin er nominert til musikkpriser. På spellemannsprisen i fjor tok hun hele fire priser: Årets popsolist, prisen for årets låt, årets nykommer og årets artist.

- Dette er ikke logisk, jeg har gitt ut bare én plate, sa Lene til Dagbladet den gang.

Internasjonale priser har det også blitt for Lene Marlin. Hun vant MTV-prisen for «Beste nordiske artist» i Dublin, der hun knuste all motstand fra de argeste motstanderne, svenske The Cardigans.

Suksess i England

Lene Marlin kom som et friskt pust inn i norsk popverden høsten 1998. Singelen «Unforgivable Sinner» lå ukesvis på Dagbladets hit40-liste. Debutplata «Playing my game» høstet gode anmeldelser. Den fikk blant annet terningkast fire av Dagbladets anmelder.

Debutplata ble lansert i England i mars i fjor, og har gjort det godt på de britiske listene. Denne uka ligger «Playing My Game» på 47. plass, etter 25 uker på den britiske albumlista.

Nominasjonskongen Craig David

Det var Craig David som stakk av med flest nominasjoner til Brit Awards. De heldige ble kunngjort i kveld og David konkurrerer om Beste britiske album, beste britiske danseakt, beste britiske nykommer og beste britiske mann.

I kampen om beste album kjemper Craig David mot Radiohead, Robbie Williams, David Gray og Coldplay.

Coldplay gir ut samleobjekt i Norge

Coldplay er også opptatt på andre hold enn Brit Awards. I dag meldte Petres Kaliber at bandet gir ut en live-Ep spilt inn av Petre på fjorårets konsert på Rockefeller i Oslo.

Ep'en 'Trouble Norwegian EP' skal kun utgis i Norge, og kommer dermed til å bli et samlerobjekt for Coldplay-fans i utlandet.

OPPTUR:Lene Marlin under Hit Awards 99. Nå er hun nominert til prestisjetung Brit Award