Lene Marlin overrasket seg selv ved å oppsøke rampelyset igjen

- Jeg er jo litt privat av meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VÅLER I ØSTFOLD (Dagbladet): - Jeg har ofte sett på TV og tenkt «så god stemning kan det ikke være når kameraene er av». Her er det det. Uten tvil. Vi klarer jo ikke å holde kjeft, ler Lene Marlin Pedersen (32).

TILBAKE I RAMPELYSET: Artist Lene Marlin Pedersen har de siste åra bevisst holdt seg unna rampelyset. Med «Hver gang vi møtes» er hun klar for å komme tilbake. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
TILBAKE I RAMPELYSET: Artist Lene Marlin Pedersen har de siste åra bevisst holdt seg unna rampelyset. Med «Hver gang vi møtes» er hun klar for å komme tilbake. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Dagbladet møter Tromsø-jenta på Kjærnes gård like utenfor Moss, der suksesserien «Hver gang vi møtes» i år spilles inn. Lene Marlin er én av de sju artistene som til våren blir å se i andre sesong av TV 2-programmet . I utgangspunktet hadde hun ikke tenkt å takke ja.

- Privat av meg - Jeg har takka nei til mange programmer før, og overraska meg selv ved å si ja til dette. Jeg er jo litt privat av meg, sier Lene Marlin.

MED I SESONG TO: Ole Paus. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MED I SESONG TO: Ole Paus. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Da forespørselen om deltagelse kom, gikk hun en lang runde med seg selv før hun bestemte seg for å kjøre på.

MED I SESONG TO: Anita Skorgan. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MED I SESONG TO: Anita Skorgan. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Jeg ville ikke at en redsel for noe ukjent skulle stoppe meg, og jeg hadde ikke lyst til å angre på å ha takket nei.

- Ekstremt sterkt Programmet, som for første gang ble vist i vår med artister som Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Vinni og Bertine Zetlitz som hovedingredienser, handler om at artistene skal tolke hverandres låter. Hver av dem får tildelt en hel dag, der alt handler om dem.

MED I SESONG TO: Kurt Nilsen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MED I SESONG TO: Kurt Nilsen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Jeg trodde den daget skulle bli mer skremmende enn den faktisk var. Men jeg satt der og slappet av. Det var ekstremt sterkt å høre hvordan de andre hadde gjort låtene mine, sier Lene Marlin om sin dag.

Spesielt tilbakeblikk Lene Marlin herjet hitlistene rundt tusenårsskiftet med låter som «Sitting Down Here» og «Unforgiveable Sinner». Bare 18 år gammel fikk hun Spellemannprisen for beste låt, og året etter fikk hun ytterligere fire Spellemann-statuetter og ble tildelt MTV-pris for «Beste nordiske artist».

MED I SESONG TO: Magnus Grønneberg. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MED I SESONG TO: Magnus Grønneberg. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Det var spesielt å se klipp fra karrieren min og gjenoppleve det som skjedde for så lenge siden. Det er jævlig vanskelig når man står oppi det, men med tiden får man mer perspektiv. Det tror jeg alle oss har kjent på, sier Lene Marlin.

MED I SESONG TO: Marion Ravn. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MED I SESONG TO: Marion Ravn. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Sammen med kjæresten, skuespiller Kåre Conradi, flyttet hun i 2008 til London. Nå har de to flyttet tilbake til Oslo

Ventet på panikken Den siste tiden har Lene Marlin prioritert å skrive låter for andre artister. 32-åringen forteller at hun har trivdes godt med «det skjulte låtskriverlivet».

MED I SESONG TO: Morten Abel. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
MED I SESONG TO: Morten Abel. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Derfor føltes det litt rart å si ja til dette. Mange ble også overraska over at jeg gjorde det. Det fine er at man kan forandre seg, kjenne på andre behov, og ikke la redsel stå i veien for noe man har lyst til, sier Lene Marlin, og fortsetter:

LENE MARLIN PEDERSEN

• Artist og låtskriver, født 17. august 1980 i Tromsø.

• I 1998 ga hun ut debutsingelen «Unforgivable Sinner», som ble kåret til årets låt under Spellemannprisen samme år.

• Året etter resulterte debutalbumet «Playing My Game» i fire av de gjeve Spellemann-statuettene.

• Har i ettertid gitt ut ytterligere tre album: «Another Day» (2003), «Lost in a Moment» (2005) og «Twist the Truth» (2009).

• Flyttet i 2008 til London, der hun bodde sammen med skuespillerkjæresten Kåre Conradi. De to har nå flyttet tilbake til Oslo.

• Aktuell som én av sju deltagere i andre sesong «Hver gang vi møtes». Vises på TV 2 våren 2013.

- Vi går litt ut av komfortsonen her, mange av oss. Men å møte redselen er bare fint. Jeg trodde panikken skulle komme. Men den gjorde ikke det. Jeg fikk panikk over å ikke ha fått panikk i stedet, og kjente at jeg virkelig hadde tatt en riktig avgjørelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer