Lene Marlin smeltet Magnus Grønneberg

Magnus Grønneberg ble hyllet i kveldens «Hver gang vi møtes» på TV2, der Lene Marlin sang sin første låt på norsk. Dette mener Dagbladets anmelder om tolkningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ole Paus: «Harry» (1990)

Paus tar et skikkelig «strupetak» på «Harry». Det var en av de første sangene Magnus Grønneberg skrev til CC Cowboys og den som satte det hele i gang -  og som nærmest definerer den første utgaven av bandet. Sangen får en rufsete og vindskeiv behandling av Paus, som trøster seg med at han ikke trenger å skjønne sangen for å synge den.

Låten er knapt til å kjenne igjen i hans småskumle versjon, der Paus presser stemmen til den brister og vel så det. Han skal ha honnør for å utfordre sitt eget uttrykk i selskap med bandet Stråmenn, men han er ikke så troverdig som bråkete og «desperat» alternativrocker. Dette blir derfor mer kuriøst og morsomt enn vellykket.

Marion Ravn: «Når du sover» (1994)

Det er underlig hvordan en låt som er så søt og god og glad kan bli bare melankolsk og så uendelig trist. Marion tar den enda mer ned enn den allerede neddempede og forsiktige originalinnspillinga til Magnus.

Kassegitar er erstattet med fele, men låten mangler dynamikk og framdrift i det meget sparsommelige arrangementet. Ikke klinger teksten bra, heller. Her skjer det så lite at den blir mer langdryg og seig enn vakker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer