Lene med ny hit i England

Hun sluttet å drive reklame for plata si for 10 måneder siden. Men likevel er Lene Marlin i ferd med å score sin tredje hitsingel på rad i England. Og albumet «Playing My Game» nærmer seg engelsk platinatrofé.

På siste utgave av Englands offisielle radioliste, publisert i bransjebladet Music Week, stiger Lene Marlins singel «Where I'm Headed» denne uka til en 34.-plass. Men nå har enda hyggeligere informasjon tikket inn til Virgin-direktør Per Eirik Johansen. På en foreløpig midtukeoversikt som indikerer neste ukes plasseringer, har «Where I'm Headed» hoppet opp til 17.-plass på radiolista.

Plata får ny vår

Resultatet er at Lene Marlins snart to år gamle album «Playing My Game» nok en gang har begynt å selge i England. Denne uka gjør den comeback på albumlista med en 54.-plass. Midtukelista tyder på at den stiger til en 43.-plass neste uke. «Playing My Game» har vært inn og ut av den engelske albumlista siden den debuterte på en 18.-plass i mars i fjor. Til sammen har Lene ligget 23 uker inne på albumlista i Europas mest proteksjonistiske marked.

Plata skjøt ny fart da «Unforgivable Sinner» ble en hit i september, og nå er hit nummer tre i ferd med å dra engelskmennene til Lene Marlin-albumet igjen.

«Playing My Game» har solgt 1,4 millioner på verdensbasis. 240000 av disse er solgt i England. Grensen for gullplate på 100000 ble passert for en hel liten evighet siden.

Konstant på radio

- Nå er platinaplate innen rekkevidde, fastslår Virgin-sjef Johansen. Om det lange livet «Playing My Game» har fått i England - på tross av at artisten selv ikke har vært tilgjengelig for intervjuer, konserter eller tv-opptredener på snart et år - sier Johansen følgende:

- Plata har fått støtvis tv-annonsering, men hovedsakelig har salget blitt drevet framover av konstant radiospilling. Ved årsskiftet var både «Sitting Down Here», «Unforgivable Sinner» og «Where I'm Headed» blant de 100 mest spilte sangene på engelsk radio. Det er ganske unikt, med tanke på at «Sitting Down Here» var en hit allerede i februar i fjor.

RADIOPRINSESSE: Ved årsskiftet hadde Lene Marlin tre av de mest spilte sangene i England. «Where I'm Headed» er Tromsø-jentas tredje strake radiohit i landet der fastlandseuropeisk musikk vanligvis blir sett på med stor skepsis.