Lene reddet showet

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Det var Aqua-Lenes store dag igår - den største i hennes liv, bedyret hun publikum. Og i det hun svevde himmelhøyt oppunder taket over sine 9.000 elleville fans, var det ingen som tvilte et øyeblikk på at den nye pop-dronningen mente det hun sa.

Ekstatiske ungpikehyl rallet gjennom Oslo Spektrum allerede før Aqua kom på scenen, og det ble ikke akkurat stille når de nye superstjernene var på plass heller. Oslo Spektrum var omgjort til et sydende akvarium, og småfisk med en gjennomsnittsalder på åtte, stimet elleville rundt på gulvet mens cowboy-Lene kjørte showet. Hennes danske drenger var mest for statister og regne, og den scenevante Ramnes-jenta hadde Spektrum i sin hule hånd allerede fra første dunk. For dette var Lenes kveld. Glem Sidsel Kyrkjebø. Aqua-Lene er vår store kvinnelige superstjerne, og publikum kunne båret henne på gullstol gjennom hele konserten - om de hadde fått lov til det.

Mistet buksa

- Jeg er den første nordmannen som fyller Oslo Spektrum, og det er jeg stolt av, hvinte dronningen av plastikk-pop fra scenen til voldsom applaus fra det minst like stolte hjemmepublikummet. Aqua-Lene delte gleder og bekymringer med oss gjennom hele konserten. Fra buksespenna datt av under første låt, til vi ble vinket farvel etter en drøy time.

- Jeg må skifte beltespenne, hvis ikke mister jeg buksa og da blir mamma så flau, fortalte hun og vinket til opphavet på tribunen. Men Lene, som stadig har gjort et poeng av at hun ikke bruker truse, fikk vist fram rumpeballene godt og grundig selv om buksa hang på - til stor begeistring fra sine pubertale fans.

Lene Nystrøm var imponerende selvsikker med tanke på at gårsdagens konsert faktisk bare er den tredje gruppa gjennomfører i et så stor format.

Overlevde på sjarmen

Ingen har vært dyktigere til å dyrke den lette plastikk-pop-sjangeren enn Aqua. De har til og med gjort det met et snev av humor og selvironi. Men til å være så gjennomførte i stil og image, er det et overraskende fantasiløst show kvartetten har å by på. Overraskelsene er få, sceneskiftene enda færre, og effektene som den oppblåsbare blekkspruten og de stakkars palmene så ut som de var kjøpt inn på billigsalg. Først under ekstra-nummeret «Roses Are Red» var showet sprekt nok til å gi en liten følelse av at man befant seg i det fantastiske leke-universet gruppa har klart å bygge opp gjennom sine videoer. Ellers er det først og fremst Lene Nystrøm selv som holder intensiteten i showet oppe. Hun er verken noen enterteiner eller artist av format, men hun er tross alt Aqua-Lene, og det holder lenge for folket.

Hadde det ikke vært for hennes innsats, hadde Aqua virkelig tatt seg vann over hodet.