Lene skriver for Sissel

Lene Marlin er en av låtskriverne til Sissel Kyrkjebøs nye plate. Albumet kommer 20. november, og blir en ren kommersiell popplate.

Lene Marlin har skrevet 3- 4 låter til Sissel Kyrkjebø, men produsent Jørn Dahl og hans stab har ikke ennå ikke foretatt den endelige beslutningen om hvor mange som skal være med på plata.

- De to har møttes flere ganger, og Sissel synes Lenes låter er fantastiske, sier Marlin-manager Jan Fredrik Karlsen. Som legger til at låtene hører hjemme i kategorien kommersiell pop. Som resten av plata.

Jobbet i pausen

Det var via hovedprodusent Jørn Dahl at samarbeidet mellom de to kom i stand. Dahl har skrevet flere låter til plata i samarbeid med Sissel. Dahl var også produsent for Lene Marlins debutalbum «Playing My Game». Dagbladet skrev for noen uker siden om Lene Marlins uvanlig lange karriereavbrekk, som følge av en 18 måneder lang internasjonal promoteringsrunde.

Etter det har det vært stille offentlig om henne, selv om hun klatrer på listene flere steder. Låtskriverjobben viser likevel at Lene Marlin har vært i aktivitet. Men det er fortsatt ingen planer om å trappe opp utover dette.

- Pausen er svært viktig for Lene. Uten den ville hun helt sikkert ha møtt veggen, sa Arne Svare til Dagbladet for noen uker tilbake.

- Jeg har alltid hatt tro på pauser i en karriere som dette. Det har vi også gjort flere ganger med Sissel. Slitasjen kan bli stor på navn og ansikt, sa Svare også.

La familia

Med Lene Marlin med på laget er det nå lett å se hvordan Kyrkjebøs nye plata nærmest er blitt en familieaffære med managementet Stageway som base. Både Marlin og Kyrkjebø tilhører den. Med på laget er dessuten Morten Abel, som også er låtskriver til Sissel-plata. Jørn Dahl tilhører DiscLab i Oslo, men har altså vært produsent for Lene Marlin, og nå for Sissel Kyrkjebø.

Kyrkjebøs nye album vil i første omgang bli en norsk affære. Selv om det tenkes internasjonalt, vil det ikke bli tid til annet enn Norge før jul. Men konserter skal hun ikke ha før jul. I stedet vil publikum se henne mye via blant annet TV-reklame.

LÅTSNEKRER: Lene Marlin har skrevet flere låter til Sissel Kyrkjebøs nye album som kommer 20. november.