Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lene tok kontrollen

Da Lene Marlin snek seg inn på kontoret til EMI-direktør Per Eirik Johansen, trodde han at han skulle få høre en ny låt. Han fikk et helt album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Musikk er en veldig stor del av livet mitt, men ikke hele livet. Du vet, i de verste periodene i 2000 reiste jeg 14- 15 timer daglig, og kunne være innom tre land på en dag. Antakelig har jeg snakket med langt over tusen journalister, forteller Lene Marlin.

Dagbladet møter en av Norges mest suksessrike artister på ærverdige Hvalstrand Bad i Asker. Vi ytrer et ønske om å få gjennomføre intervjuet på stupetårnet, ti meter over bakken. Lene Malin takker høflig nei, hun har vondt i halsen.

-  Du beskriver ei tid som medførte en pause fra musikken. Ville du valgt bort alt sammen hvis du kunne?

-  Nei, så selvfølgelig ikke, men det har vært en bølgedal. Jeg husker da jeg vant MTV-prisen i 1999, og måtte dra videre etter cirka tre minutter. Den tida var ikke så morsom, men altså, jeg angrer ikke, jeg hadde jo ikke vært her jeg er i dag, hvis ikke. Så om jeg hadde gjort alt om igjen, ja, absolutt. Men kanskje med litt flere hvilepauser, forteller Tromsøartisten.

Nervepirrende

Derfor tok Lene Marlin fullstendig kontroll over album nummer tre. Faktisk såpass kontroll at det bare var produsent, musikere og et par gode venner som var klar over hva som foregikk.

-  Folk tror ikke helt på at plateselskapet ikke visste noe, men da jeg satte på plata for Per Eirik og han fikk høre et helt album, fikk han helt bakoversveis. Jeg hadde jo aldri trodd jeg skulle klare å holde alt sammen skjult, men nå i ettertid er jeg veldig glad for akkurat det, sier Lene Marlin.

Hemmeligheten har medført et album som er hundre prosent ferdig før diverse bransjeavtaler ligger på bordet, og at Lene Marlin i mye større grad kan lene seg tilbake og la album og bransje leve sitt eget liv. Noe hun innrømmer er veldig deilig, men over middels nervepirrende.

SPENT: Lene Marlin er klar med sitt tredje album. «Lost in a Moment» slippes 11. juni. -  Det føles langt bedre å ha lagd tre album før fylte 25 år, enn bare to, sier hun. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN
SPENT: Lene Marlin er klar med sitt tredje album. «Lost in a Moment» slippes 11. juni. - Det føles langt bedre å ha lagd tre album før fylte 25 år, enn bare to, sier hun. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

-  Det er jo nesten ingen som har hørt plata mi. Samtidig mener jeg selv at dette er min aller beste plate, noe jeg sikkert sier hver gang, men som jeg virkelig mener denne gangen, og vel, jeg er utrolig spent på hva folk skal syns, sier en meget snakkesalig Lene Marlin.

Unnfanget i fly

På plata synger hun om tapt kjærlighet, om savn, og om forhold som har forandret seg. Marlin har som alltid skrevet alle tekstene selv, men hvem og hva hun egentlig synger om vil hun ikke fortelle.-  Det er opp til lytteren å skape seg sitt eget forhold til tekstene, men det er nok ikke bare vorspiel-musikk på plata. Det er enklere å lage musikk når man er litt trist. Samtidig er det ikke sånn at jeg bestemmer meg for å lage en låt, de bare kommer.

For ifølge Malin blir de fleste melodiene og tekstene unnfanget de merkeligste steder.

-  Fly er verst. Du aner ikke hvor irriterende det er å sitte 10 000 meter over bakken, uten gitar, når det plutselig faller en melodi ned i hodet, sier Lene Marlin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!