Lenes nye stil

OSLO/LOS ANGELES (Dagbladet): Lene Nystrøm Rasted skifter totalt image og blir betydelig mer rocka når hun kommer med sitt soloalbum i høst. Og denne gangen skriver hun låtene selv.

Verden vil trolig møte en mer rocka og tøffere versjon av vår tidligere Aqua-Lene når hun kommer med sin solodebut. En kvinnelig utgave av Robbie Williams, sies det fra plateselskapshold. Plata skal ut på Universal-selskapet Polydor, og millioner av kroner er kjørt inn i produksjonen. Det knyttes med andre ord store ambisjoner til den nye plata, som skal få Ramnes-jenta til å stå på egne bein på hitlistene.

- Spennende

Lene og staben hennes holder nå høyt tempo i London, der hun har bodd i fire år. Ektemannen Søren Rasted er også involvert i den nye plata.

London er base for arbeidet med soloplata, og det jobbes nå med å finne de rette låtene og det rette imaget. Mye hemmeligholdes når artisten tidligere kjent som Aqua-Lene skal finne sin nye retning.

Men managere, platefolk og produsenter Dagbladet har snakket med sier at dette rett og slett skyldes at man ikke har funnet fram til noen endelig stil for den kommende plata.

Norske David Eriksen i produsentselskapet Murlyn Music er forespurt om å være hovedprodusent for albumet.

- Vi reiser til Stockholm over påske for å høre på materialet. Jeg har hørt et par demoer allerede, og det høres veldig kult og spennende ut. Lene har en god «look» og «approach» som Universal-gutta i London (Lenes plateselskap, red.anm.) har kicket veldig på. Slik markedet er nå, er det ikke gitt at et medlem av et nedlagt suksessband automatisk får platekontrakt, sier David Eriksen.

Skriver selv

Noe av det mer spennende med plata er at Lene i motsetning til Aqua-perioden denne gangen skriver låter selv.

- Det beste materialet hittil er det hun har skrevet selv, sier Paul Morrison i Done & Dusted, Lenes management i London.

- De tre- fire beste låtene til nå kommer fra henne. Sangene er skrevet i London, USA og Skandinavia. Lene er nå midt i prosessen med solo-plata, som hun begynte å jobbe med i studio for flere måneder siden, sier Morrison.

Mye står på spill når Lene Nystrøm Rasted skal lanseres som soloartist. Sammen med Aqua har hun solgt 18 millioner eksemplarer av albumene «Aquarium» (1997) og «Aquarius» (2000). Men Lene har også mye å bevise, fordi den siste plata ble en internasjonal nedtur salgsmessig. «Aquarius» solgte tre millioner, mot «Aquarium»s femten millioner.

Også René Dif fra Aqua skal sololanseres til høsten. Han er godt i gang med produksjonen av albumet. En Universal-kilde sier at musikken her blir en videreføring av Aqua-sounden.

NY LENE: Lene Nystrøm Rasted på Danish Music Awards nylig, i noe som minner om en Gwen Stefani- eller Marilyn Monroe-look. Bak står ektemannen Søren.