Lenes våte sommerdrøm

Lene Elise Bergum tar sommerferie fra «Hotel Cæsar». Isteden blir hun programleder og badevakt på TV2.

Til daglig ser du Lene Elise Bergum i intrigene i «Hotel Cæsar». I sommer får du se henne i badedrakt på TV2. Lene Elise Bergum tar gjerne på seg de våteste oppdragene når hun skal være programleder i årets utgave av Bykampen på TV2 sammen med Øyvind Mund og Elin Tvedt.

Sju fredagskvelder på rad skal trioen farte land og strand rundt for å underholde publikum og TV-seerne med underholdning og søkkvåte konkurranser for å kåre Norges beste sommerby.

Stuper i sjøen

- I fjor ble det benyttet et stort, medbrakt basseng. I år bruker vi havnebassenget i de byene vi skal besøke. Bare i finalen, som går fra Sommerland i Bø, blir basseng benyttet, sier Lene Elise Bergum, som i fjor var kaptein på bykampvinnerlaget fra Kristiansand.

- Jeg er ikke redd for på ta på meg badedrakt og stupe i sjøen under sending. Jeg hopper gjerne rundt for å lage show på TV, smiler Bergum og stikker beina i, for anledningen, maikalde Oslofjorden.

Sommersola varmer imidlertid godt, og Lene drømmer om sommerrekene på kaia i Kristiansand.

- Det er i og for seg ok å spille i «Hotel Cæsar», men jeg må innrømme at jeg blir litt lei iblant. Direktesendt TV-show gir et helt annet kick. Jeg gleder meg veldig.

Nakenbading

- Selv om kritikkene etter din opptreden som programleder i Gullfisken var heller lunkne?

- Jepp! Jeg fikk nemlig mange tilbakemeldinger fra seere som likte programmet. Det vektlegger jeg mer, sier Lene Elise, som ble rikskjendis da hun spilte i filmen «Hodet over vannet» i 1993. Filmen fikk terningkast fem i Dagbladet, og her fikk kinogjengerne se Bergum i vannet uten en tråd.

I «Bykampen» vil det neppe gjenta seg.

- Men jeg strekker meg langt for å lage et godt TV-show, gliser hun lurt.

Mens «Cæsar»-kollegene tar sommerferie hele juli må Lene forberede seg til ny jobb.

- Trøsten er at jeg underveis får sett «halve Norge», avslutter sommerprogramlederen.

SOMMER OG SOL: - Jeg er et «vannmenneske» som elsker sjø- og båtliv. «Bykampen» blir sommerens drømmejobb, sier Lene Elise Bergum.