Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lenes våte sommerdrøm

Lene Elise Bergum tar sommerferie fra «Hotel Cæsar». Isteden blir hun programleder og badevakt på TV2.

Til daglig ser du Lene Elise Bergum i intrigene i «Hotel Cæsar». I sommer får du se henne i badedrakt på TV2. Lene Elise Bergum tar gjerne på seg de våteste oppdragene når hun skal være programleder i årets utgave av Bykampen på TV2 sammen med Øyvind Mund og Elin Tvedt.

Sju fredagskvelder på rad skal trioen farte land og strand rundt for å underholde publikum og TV-seerne med underholdning og søkkvåte konkurranser for å kåre Norges beste sommerby.

Stuper i sjøen

- I fjor ble det benyttet et stort, medbrakt basseng. I år bruker vi havnebassenget i de byene vi skal besøke. Bare i finalen, som går fra Sommerland i Bø, blir basseng benyttet, sier Lene Elise Bergum, som i fjor var kaptein på bykampvinnerlaget fra Kristiansand.

- Jeg er ikke redd for på ta på meg badedrakt og stupe i sjøen under sending. Jeg hopper gjerne rundt for å lage show på TV, smiler Bergum og stikker beina i, for anledningen, maikalde Oslofjorden.

Sommersola varmer imidlertid godt, og Lene drømmer om sommerrekene på kaia i Kristiansand.

- Det er i og for seg ok å spille i «Hotel Cæsar», men jeg må innrømme at jeg blir litt lei iblant. Direktesendt TV-show gir et helt annet kick. Jeg gleder meg veldig.

Nakenbading

- Selv om kritikkene etter din opptreden som programleder i Gullfisken var heller lunkne?

- Jepp! Jeg fikk nemlig mange tilbakemeldinger fra seere som likte programmet. Det vektlegger jeg mer, sier Lene Elise, som ble rikskjendis da hun spilte i filmen «Hodet over vannet» i 1993. Filmen fikk terningkast fem i Dagbladet, og her fikk kinogjengerne se Bergum i vannet uten en tråd.

I «Bykampen» vil det neppe gjenta seg.

- Men jeg strekker meg langt for å lage et godt TV-show, gliser hun lurt.

Mens «Cæsar»-kollegene tar sommerferie hele juli må Lene forberede seg til ny jobb.

- Trøsten er at jeg underveis får sett «halve Norge», avslutter sommerprogramlederen.

SOMMER OG SOL: - Jeg er et «vannmenneske» som elsker sjø- og båtliv. «Bykampen» blir sommerens drømmejobb, sier Lene Elise Bergum.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media