Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lenge leve dronninga

Øyvind Rønnings beste:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Emmylou Harris: «Red Dirt Girl» (Grapevine/MNW) Utvider igjen countrybegrepet og overgår seg selv med en personlig og vakker plate, denne gang med eget materiale.

2. Victoria Williams: «Water To Drink» (Atlantic/WEA)Trylleformelen er gode tekster, en stemme som svinger fra hviskende og sår til lavmælt støyende og en herlig miks av bl.a. pop, bossa, jazz og country.

3. Ryan Adams: «Heart- breaker» (Bloodshot/MNW)Whiskeytowns frontmann solodebuterer med et kraftfullt album med egne låter skrevet i kreativ kjærlighetssorg, bl.a. med duett med Emmylou Harris.

4. Johnny Cash: «American III: Solitary Man» (American Recording/Sony)Vinner tilbake helsa og manifesterer hvem som er sjefen i svart - med eget materiale og sanger av bl.a. Neil Diamond, U2 og Nick Cave.

5. Merle Haggard: «If I Could Only Fly» ( Anti/MNW)En annen av de gode, gamle synger bedre enn på lenge og oppsummerer et levd liv med dypt personlige tekster.

6. Lambchop: «Nixon» (City Slang/Virgin)Smellvakker, duvende soul-country, iscenesatt av sanger/gitarist/låtskriver Kurt Wagner og hans storband og pakket pent inn av Nashville String Machine.

7. Magnus Grønneberg: «Helt grønn» (Warner/WEA)Solodebutant med særpreget stemme, gode tekster, fengende melodier og en kreativ støttespiller i produsent/komponist/musiker Jørn Christensen.

8. The Walkabouts: «Train Leaves At Eight» (Glitterhouse/S2)Seattle-bandets poetisk-musikalske togreise gjennom Europa med Peter Buck (R.E.M.) og Steve Berlin (Los Lobos) som reisefølge og bidrag fra Atle Bystrøm.

9. Grand Drive: «True Love & High Adventure» (Loose/VOW)Cool engelsk soul-pop-psykedelia med strålende låter, harmonier og arrangementer - og med delikate innslag av blås og strenger.

10. Herborg Kråkevik: «Kråkeviks songbok» (Universal) og Vamp: «En annen sol» (Majorstudio)Kråkevik tolker våre nasjonalskatter så vakkert at folk løper til platebutikken med tårer i øynene, og er som en av mange gjestevokalister også med på å gjøre Vamps plate til en av årets beste norske.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!