NY PLATE SNART KLAR: Kråkesølvs andreskive vil sannsynligvis få navnet «Bomtur til jorda», og er ferdig innspilt. Kråkesølv er Thomas Litangen (20), Fredrik Wiliam Olsen (22), Petter Waldemar Nohr Unstad (19) og nybakt far Kristoffer Magnus Nohr Unstad (21). Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLL
NY PLATE SNART KLAR: Kråkesølvs andreskive vil sannsynligvis få navnet «Bomtur til jorda», og er ferdig innspilt. Kråkesølv er Thomas Litangen (20), Fredrik Wiliam Olsen (22), Petter Waldemar Nohr Unstad (19) og nybakt far Kristoffer Magnus Nohr Unstad (21). Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLLVis mer

Lengter etter bleieskift

Etter at Kråkesølvs gitarist fikk barn som 21-åring, har turnéhverdagen blitt en litt annen for bodøbandet.

||| TRÆNA (Dagbladet):

- Selvfølgelig er det innslag av hjemlengsel. Kristoffer Unstad (21) sitter på Træna, men har tankene sine i Bodø, der hans 17 dager gamle gutt Albert venter på ham.

• Åpne Kråkesølvs spilleliste i Wimp eller Spotify (krever registrering).

Kråkesølv-gitaristen har blitt far i ung alder. - 21 år, samme alder som faren min var, og jeg tror ikke det er tilfeldig. Jeg følte trangen, sier den nybakte pappaen. Bandet er selvsagt ikke uberørt av at en ny kråkesølvprins er født.
 
- Plutselig, rett før en konsert, får jeg lyst til å skifte bleier. Vanligvis er det sånt man gruer seg til når man skal bli far, men det er så viktig og fint. Man vil jo vise omsorg. Så jeg liker det, sier Kristoffer. Skal være med Viserockbandet Kråkesølv har 23 konsertdatoer i sommer. Det medfører en god del reisedøgn, og dermed mye bortetid for den nybakte pappaen. - I går kjøpte jeg et brevsett. Brev er tingen - jeg skal sende ett fra hvert sted vi spiller, sier Kristoffer Unstad. Hans bror Petter Unstad og de to andre Kråkesølv-medlemmene føler seg alle som onkler. Albert er en ekte kråkesølvgutt, ifølge kvartetten.

Kristoffers tre medmusikere spanderte en hendig gave til Albert Unstads fødselsdag - en såkalt prima-pack, som tillater transport av barnevogner på fly. - Planen er jo etter hvert at han skal kunne være med når vi spiller. Vi skal ta han med til Øyafestivalen, sier Kristoffer Unstad.

Små festivaler Etter slippet av debutskiva «Trådnøsting» i november i fjor, har bodøværingene i Kråkesølv hele tida levd mellom to konserter. For noen uker siden spilte de på Roskilde-festival. - De små festivalene er så mye bedre enn de store. Egentlig ble vi ikke tatt så godt vare på under Roskilde. På mindre festivaler skiller de ikke så mye mellom små og store band, sier Fredrik Olsen. Bodø-guttene lå altså ikke i samme boblebad som Prince. På Træna ble de derimot satt større pris på - der headlinet bodøværingene finaledagen sammen med bergenseren Lars Vaular.

- Vi er nok skjemt bort av mindre festivaler som duller oss helt bort, sier Kristoffer. Etter festivalsommeren, venter nytt albumslipp. Norsk for alltid - Lyden blir råere, mer ærlig. Folk vil nok tenke at albumet låter lite produsert, sier Fredrik om albumet som sannsynligvis vil bli titulert «Bomtur til jorda». Skiva er spilt inn gratis i Øystein Grenis studio Grand Sport, med Bigbang-sjefen selv på gjestevokal. Hele albumet er ferdiginnspilt og skal mikses rett etter Øyafestivalen, for det inntar platehyllene i november.

- Sannsynligvis blir vi mer fornøyd med dette albumet enn med «Trådnøsting», sier bassist Petter Unstad. Bandet bedyrer at selv om lydbildet vil undergå endring, vil det låte umiskjennelig kråkesølvsk. Og selvfølgelig synges det fortsatt på (nord-)norsk. - Klart, hvis jeg skal satse på kjedeprodusert pop som skal spilles på mP3 og NRJ, og som Stargate produsere singelen til, da skal vurdere å synge på engelsk, sier Fredrik. - Men inntil den gangen skal han være pirat, sier trommis Thomas Litangen.

•Gi oss din spilleliste i kommentarfeltet under!

TURNÉLIVET: Kristoffer Unstad og Kråkesølv opptrådte på Trænafestivalen lørdag. Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLL
TURNÉLIVET: Kristoffer Unstad og Kråkesølv opptrådte på Trænafestivalen lørdag. Foto: JØRGEN BRYNHILDSVOLL Vis mer