Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lengter hjem

Maria Bonnevie (29) har levd et hektisk liv med både teater og filmjobbing samtidig. Nå gleder hun seg til sommerferie i Norge og utelukker ikke at hun vil flytte hjem.

CANNES (Dagbladet): - Jeg er helt fortumlet. Det er første gang jeg er her, og det er ganske massivt. Jeg har nesten lyst til å gå hjem og legge meg og dra dyna over hodet, sier Maria om sitt første møte med Cannes.

Rundt oss er det et sant kaos. Kung-fu-helten Jackie Chan løper forbi, omringet av livvakter og med 200 fotografer etter seg mens vi snakker sammen.

Hjemme i sommer

Men det er ikke bare i Cannes det er hektisk. Det har også vært et travelt år i Marias liv.

Hun er i Cannes for å promotere dansken Christopher Boes debutfilm, «Reconstruction», hvor hun spiller hovedrollen.

For tida har hun permisjon fra teaterjobben på Dramaten i Stockholm - etter at hun vekselvis jobbet ved teateret og spilte i filmer.

Akkurat nå er hun involvert i tre skandinaviske filmer.

- Det er tøft å jobbe med begge deler samtidig, fordi det er så forskjellige måter å jobbe på. Det er hardt å svitsje mellom film og teater, så det kommer jeg ikke til å gjøre igjen. Det var derfor tok jeg permisjon fra teatret fram til jul. Nå skal jeg ta mer vare på meg selv. I sommer skal jeg ta det helt med ro, kanskje reise litt. Og jeg skal være i Norge. Jeg savner Norge mer og mer faktisk.

- Skal du flytte hjem snart?

- Kanskje...nei da, ikke ennå, men i alle fall ønsker jeg å få mer tid til å være hjemme i Norge.

Føler seg norsk

- Så hjemme er Norge?

- Det er dobbelt. Stockholm er blitt mitt hjem, men jeg kjenner meg norsk. Det hadde jo vært gøy å jobbe med teater i Norge i framtida, sier Maria.

Hun vet ennå ikke hva hun skal gjøre til høsten, men satser alt på teaterjobben etter jul. Hun har lært at man ikke kan gjøre alt samtidig.

- Det er viktig å hvile litt også, sier Maria, selv om vi ikke tror henne helt.

I går dro hun rett fra intervjuer i Cannes til filmopptak i Sverige natt til i dag.

- Det er den siste filmen til Richard Hobert (gift med Lena Endré) og det skal gjøres nattopptak, forklarer Maria.

Snakker ikke privatliv

Maria avviser bestemt, men høflig, når hun får spørsmål om kjæresten, den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt. Svenske aviser har skrevet spalte opp og spalte ned om hans alkoholproblemer det siste året, om at han nå tar antabus mot problemet, og om ryktene om at det skal være slutt.

- Jeg snakker ikke om private relasjoner, men det er «jätteskönt» at vi har samme yrke, vi forstår hverandre lettere, sier Maria.

CANNES-DEBUTANT: Maria Bonnevie er i Cannes for første gang, fordi hun spiller i den danske filmen «Reconstruction», som er nominert i klassen for beste debutantfilm. - Det er første gang jeg er her. Jeg får nesten lyst til å gå hjem og legge meg og dra dyna over hodet, sier Maria om sitt første møte med Cannes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media