Lennon hyllet på Cuba

Beatles-fans fins overalt: Fredag var selveste president Fidel Castro til stede under avdukingen av et minnesmerke over den avdøde Beatles-legenden i Cubas hovedstad Havana.

Fredag var det 20 år siden Lennon ble skutt og drept i New York, og Beatles-venner over hele verden markerte selvsagt den triste minnedagen. Fidel Castros opptreden under markeringen i Havana var imidlertid noe uventet.

Castro tok ikke ordet under avdukingsseremonien, men holdt seg i bakgrunnen sammen med kulturminister Albert Prieto og den cubanske nasjonalforsamlings president Ricardo Alarcon. Fredag kveld ble det holdt minnekonsert for Lennon i en av Havanas parker.

Statuen, som er utført av den cubanske skulptøren Jose Villa Soberon, er en realistisk framstilling av Lennon med skulderlangt hår og runde briller, slik han framsto mot slutten av sitt liv. Skulpturen er plassert i sittestilling på en benk på åpen gate i Havana.

(NTB-AFP)

AVDUKET: Mon om ikke den gode Lennon ville humret og ledd for seg selv, om han hadde visst at han skulle få en egen statue på CUBA.