Lennon ville ha vært 60

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Yoko Ono markerte det som ville ha vært John Lennons 60-årsdag med å åpne et Lennon-museum utenfor Tokyo i går.

Flere av hans gitarer, håndskrevne tekster, tidligere upubliserte bilder av ham og ikke minst hans karakteristiske briller, befinner seg i det nyåpnede museumet.

Men hvorfor bygge Lennon-museum i Japan?

- Vi ble forelsket her, og John hadde så mye kjærlighet til dette landet, forklarer Ono, og legger til: - Nettopp kjærlighet er et element vi trenger i dagens globaliserte hverdag, og Japan er i så måte et godt sted å starte.

Dessuten ble nye versjoner av hans post-Beatles-album «John Lennon/Plastic Ono Band» og «Double Fantasy» gitt ut i går. «Double Fantasy» har tre ekstra sanger, inkludert «Walking on Ice», en låt som Lennon og hans Yoko arbeidet med bare timer før han ble skutt ned og drept utenfor sin leilighet i New York for snart 20 år siden.

Lennons drapsmann, Mark Chapman, hadde med seg et eksemplar av «Double Fantasy» da han gikk bort til Lennon den 8. desember 1980. Musikeren trodde det bare var en harmløs autografjeger.

MUSEUM: Yoko Ono åpnet museum over John Lennon i Tokyo.