Leo Fender og Les Paul var gitarens Messi og Ronaldo

Tungvektskampen som skapte rock’n’roll.

ELEKTRISKE DRØMMER: Nå har den amerikanske musikkjournalisten Ian S. Port reist en bauta over to hedersmenn som sto bak vidunderet, den elektriske gitaren, i boka The Birth of Loud – Leo Fender, Les Paul and the guitar-pioneering rivalry that shaped rock’n’roll. Her ser vi en av de som bidro til at en hel verden fikk elektriske drømmer, Jimi Hendrix. Foto: NTB Scanpix
ELEKTRISKE DRØMMER: Nå har den amerikanske musikkjournalisten Ian S. Port reist en bauta over to hedersmenn som sto bak vidunderet, den elektriske gitaren, i boka The Birth of Loud – Leo Fender, Les Paul and the guitar-pioneering rivalry that shaped rock’n’roll. Her ser vi en av de som bidro til at en hel verden fikk elektriske drømmer, Jimi Hendrix. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva er det viktigste musikkinstrumentet som ble skapt i det 20. århundret? Munnharpe? Trekkbasun? Synthesizer? Svaret er enkelt, det er selvsagt den elektriske gitaren. Intet annet instrument har egenhendig formet populærkulturen på samme måte – med volum, autoritet og evne til å fange drømmene til lengtende musikerspirer.

Nå har den amerikanske musikkjournalisten Ian S. Port reist en bauta over to hedersmenn som sto bak dette vidunderet i boka The Birth of Loud – Leo Fender, Les Paul and the guitar-pioneering rivalry that shaped rock’n’roll.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer