Leo-film for retten

I dag begynte rettsaken mot filmskaperne bak Leonardo DiCaprios siste film «The Beach». De er tiltalt for å ha ødelagt en nasjonalpark i Thailand.

Det er lokale forretningsmenn og myndigheter som har trukket filmselskapet Twentieth Century Fox for retten. Innspillingen av filmen «The Beach» skal ha skapt store ødeleggelser på paradisiske Phi Phi øyene. Palmer og annen vegetasjon ble røsket opp med rota og flyttet for å skape den rette filmstranda i Maya Bay. Saksøkerne krever over 20 millioner kroner for å rette opp erosjonen og skadene som er oppstått etter inngrepene.

Myndighetenes velsignelse

Fox fikk tillatelse til å endre stranda, dra opp vegetasjon jevne ut landskapet og plante palmetrær av Thailands myndigheter, melder BBC online. Miljøvernere hevder at skadene er så omfattende at bankgarantien Fox stilte ikke er nok. De viser til bilder i avisene som viser to-tre meter dype erosjonsgroper etter regntiden tidligere i år.

Det er første gang i Thailands historie at en slik rettsak føres. Myndighetene er også saksøkt for å ha gitt filmselskapet tillatelse til landskapsendringene. Det kan ta lang tid før det foreligger noen dom i saken. Med thai-rettsvesenets relativt lave arbeidstempo kan saken dra ut i flere år.

Leonardo? Han spiller en ung reisende som snubler over en mystisk øy i Thailand, bosatt av en gruppe ryggsekk-turister.

SAKSØKT: Leonardo DiCaprios siste film blir trukket for retten for å ha ødelagt en nasjonalpark i Thailand.