død

- Leonard Cohen reddet livet mitt

Møtet med poeten og artisten ble Håvard Rems redning.

GOD KJEMI MED COHEN: - Vi traff hverandre og fikk god kjemi. Jeg fikk tillatelse til å oversette en rekke tekster, som ble til albumet «Hadde månen en søster - Cohen på norsk», sa Rem i et Dagblad-intervju i fjor da han ga ut boka «Leonard Cohen - liv og karriere». Foto: Anders Grønneberg
GOD KJEMI MED COHEN: - Vi traff hverandre og fikk god kjemi. Jeg fikk tillatelse til å oversette en rekke tekster, som ble til albumet «Hadde månen en søster - Cohen på norsk», sa Rem i et Dagblad-intervju i fjor da han ga ut boka «Leonard Cohen - liv og karriere». Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag våknet det norske folk til nyheten om at den canadiske artisten Leonard Cohen er død, 82 år gammel. Få nordmenn kjenner vel Cohen bedre som forfatter og poet Håvard Rem (57). Han har et nært forhold til både Bob Dylan og Leonard Cohen, som han begge har gjendiktet.

Rem har også skrevet en bok om Cohen, som kom i fjor høst. I et Dagblad-intervju med fortalte om sin store kjærlighet til kanadieren.

Synke inn i sorgen

- Jeg var midt i tenåra, min far døde og jeg var fylt av sorg og sinne. Møtet med Cohens tekster ble min medisin og redning. Han er for meg som et eventyr som aldri tar slutt. Det bare vokser og vokser, sa forfatteren Håvard Rem i Dagbladet-intervjuet.

Den unge Rem brukte en halv time på Cohens tekster og musikk, hver dag - det ga ham mulighet til å synke inn i sorgen.

Håvard Rem møtte Cohen flere ganger, og samtalene med han ga utgangspunktet for boka «Leonard Cohen - liv og karriere». Han har tidligere gitt ut oversettelser av Cohens dikt og gjendiktet et knippe sanger.

Cohen ble ruinert

- «Leonard Cohen - liv og karriere» er en slags biograf med et dypdykk ned i hans dikt og sangtekster. Innholdet er basert på samtaler jeg har hatt med Leonard Cohen, og med folk som står ham nær, sa han i intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer