Du leser nå Dagbladet Pluss

Leonard Cohen snakker om døden

Leonard Cohen til Dagbladet: Angrer dødsønsket

- Noen ganger kan man ha en tendens til å overdramatisere litt. Jeg har planer om å leve for alltid, sier 82-åringen.

TAR OPPGJØR MED DØDEN: Leonard Cohen er klar med et nytt album der han er mørkere enn tidligere.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TAR OPPGJØR MED DØDEN: Leonard Cohen er klar med et nytt album der han er mørkere enn tidligere. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): - Jeg overdrev her forleden da jeg sa at jeg var klar for å dø, sier Leonard Cohen (82), og sikter til overskriftene som preget aviser over hele verden sist uke. Sitatet var hentet fra et intervju han ga til det amerikanske tidsskriftet The New Yorker.

Likevel føles det nesten som man er i begravelse, når man lytter gjennom det nyeste albumet til den verdensberømte poeten.

Cohen har kalt det «You Want It Darker» – og med sin grove røst tar han et oppgjør med livet og døden; med kjærligheten, smerten og oppofrelsene. Ikke minst føles det som en siste avskjed før Cohen selv skal forlate bordet. Ja, for det er slik han så poetisk beskriver det i en av låtene på plata. Men så var det altså ikke slik likevel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.