TIL OSLOS STORSTUE: Leonard Cohen spiller i Oslo Spektrum tirsdag 20. august. Her fra fjorårets konsert på Koengen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TIL OSLOS STORSTUE: Leonard Cohen spiller i Oslo Spektrum tirsdag 20. august. Her fra fjorårets konsert på Koengen. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Leonard Cohen til Norge

Legenden kommer tilbake.

Den 78 år gamle artisten holder fremdeles koken.

20. august kommer Leonard Cohen tilbake til Norge - og denne gangen er det til Oslo Spektrum.

Etter fjorårets to store konserter, på Fredriksten Festing i Halden og Koengen i Bergen, var ønsket stort om å få han tilbake.

Norgesvenn - Det er sjeldent så intimt og stemningsfylt som når Leonard Cohen står på scenen, og det blir en helt spesiell stemning under konsertene hans, sier Peer Osmundsvaag i konsertarrangøren Atomic AS.

Leonard Cohen har helt siden 60-tallet hatt et nært forhold til Norge - ikke minst på grunn av hans norske kjæreste Marianne Jensen, som også fikk sangen «So Long, Marianne» oppkalt etter seg.

Han opptrådte første gang på Chateau Neuf i 1976, og har siden den gang gjort en rekke konserter i Norge. Sist han spilte i Oslo Spektrum, var seinsommeren 2010

Er i toppform Nå er han altså tilbake, et år etter konsertene i Bergen og Halden - og tre år etter forrige Spektrum-konsert.

Leonard Cohen er i toppform og er fremdeles å regne som en av de aller ypperste låtskriverne noensinne.

- Om jeg er halvparten så sprek når jeg blir femti, så skal jeg være fornøyd. Jeg gleder meg til å se ham - innendørs, denne gang. I Oslos stortue, sier Osmundsvaag til Dagbladet.

Billetter legges ut for salg på Billettservice fredag morgen 1. mars klokken