Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Leonard Cohen vant første Grammy for en egen låt- etter sin død

Vant for låten «You want it darker».

VANT GRAMMY: Leonard Cohen vant Grammy-pris for «beste fremføring i rock» under årets utdeling av Grammy. Cohen døde i november 2016, og ble 82 år gammel. FOTO: Pa Photos / NTB Scanpix
VANT GRAMMY: Leonard Cohen vant Grammy-pris for «beste fremføring i rock» under årets utdeling av Grammy. Cohen døde i november 2016, og ble 82 år gammel. FOTO: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den verdenskjente kanadiske artisten Leonard Cohen vant sin første Grammy for en egen låt, under årets Grammy-utdeling. Cohen, som døde 7. november 2016, vant i kategorien «beste fremføring i rock», for tittellåten «You want it darker», fra hans siste album med samme navn.

Albumet høstet gode anmeldelser i en rekke aviser da det kom ut i oktober 2016, blant annet av Dagbladets anmelder Frederik Wanderup som trillet en femmer på terningen.

I 2007 ble Herbie Hancocks album «River: The Joni Letters», hvor Cohen medvirket, kåret til «årets album» under Grammy-utdelingen. Her deklamerte Cohen «The Sound of Silence», til Herbie Hancocks pianospill. Cohen fikk også æresprisen «Lifetime Achievement Award» i 2010, men årets pris er første gang han vinner Grammy for en av sine egne låter.

​Over 11 millioner plater

GIKK BORT: Den kanadiske musikeren Leonard Cohen er død. Cohen ble 82 år gammel. Video: NTB Scanpix Vis mer

Cohen ble født i 1934 i Montreal og ga ut sin første diktsamling allerede som 21-åring. På slutten av 60-tallet begynte han med musikk profesjonelt.

Debutalbumet «The Songs Of Leonard Cohen» kom i 1967.

Han ga ut flere studioalbum og har solgt omkring 11 millioner plater verden over.

Ingen pris til Lindberg og Stargate

​Årets Grammy-utdeling var nummer 60 i rekken, og ble holdt i Madison Square Garden i New York. Artisten Bruno Mars fikk full pott, og stakk av med syv priser under årets utdeling.

Tekniker og produsent Morten Lindberg og Stargate-duoen Mikkel Eriksen og Tor Hermansen var også nominert til årets Grammy, men ingen av dem endte opp med en pris.

Det var fem norske nominasjoner til årets Grammy-utdeling. I den prestisjetunge «Song of the Year»-kategorien var den norske popskaper-duoen Stargate, som består av Mikkel Storleen Eriksen og Tor Erik Hermansen, nominert for låten «Issues», som er framført av artisten Julia Michaels.

Tekniker og produsent Morten Lindberg var nominert i fire kategorier: to i «Best Surround Sound Album», i tillegg til «Best Engineered Album» og «Producer Of The Year».

Lindberg har totalt 24 Grammy-nominasjoner siden 2006. Han har rekord i antall Grammy-nominasjoner uten å vinne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!