Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Leonardo-broen til Ground Zero?

Vebjørn Sands Leonardo-bro har fått stor oppmerksomhet i USA og er nå ønsket til Ground Zero, stedet der World Trade Center en gang sto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag møter Sand USA-ambassadør Knut Vollebæk i Washington og planen er å diskutere om USA kan være først ut i den norske kunstnerens mål om å reise Leonardo da Vinci-broer på alle kontinenter, skriver Dagens Næringsliv (DN) i dag.

I USA har CNN, Washington Post og New York Times hyllet Leonardo-broen over Nygårdskrysset i Ås kommune. Anerkjente Time Magazine går så langt at bladet takker «himmelen for å ha skapt noen i vår tid som kan videreføre renessansegeniet da Vincis planer».

- Vi synes det er et spennende prosjekt. Det har fått enorm medieoppmerksomhet her i USA, sier kulturansvarlig ved den norske ambassaden i USA, Eirik Bergesen.

- Fantastisk

Vebjørn Sans amerikanske pressekontakt, Melinda Iverson, sier til DN at broen er aktuell når området rundt tidligere World Trade Center skal bygges opp.

- Vi har mottatt to henvendelser som er spesielt interessante. Det ene er på Ground Zero-området. Det er arkitektene som er involvert i en utviklingsplan for området som har kommet med en forespørsel, sier Iverson.

- Det er selvfølgelig fantastisk at de vil bruke et kunstverk som Leonardo-broen når stedet skal bygges opp igjen, sier Sand til DN.

TIL USA: Leonardo-broen til Vebjørn Sand er ønsket til Ground Zero i New York.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart