Ler av sin forrige runde på Emmy-løperen

I år følger stolte døtre og ektemannen skuespiller Anneke von der Lippe opp den røde løperen under Emmy-utdelingen.

GOD STEMNING: Den Emmy-nominerte skuespilleren Anneke von der Lippe og døtrene Clara (14) og Elvira (17) ler når de får se bilde av Anneke på den røde løperen til Emmy-utdelingen for ti år siden. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
GOD STEMNING: Den Emmy-nominerte skuespilleren Anneke von der Lippe og døtrene Clara (14) og Elvira (17) ler når de får se bilde av Anneke på den røde løperen til Emmy-utdelingen for ti år siden. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

NEW YORK (Dagbladet): For andre gang er skuespiller Anneke von der Lippe nominert i kategorien for beste kvinnelige skuespiller i den særdeles prestisjetunge Emmy-prisen. Forrige gang, i 2005, var hun nominert som statsråd i TV-serien «Ved kongens bord». Denne gangen for rollen som lensmann Helen Sikkeland i «Øyevitne». 

- Det er helt fantastisk å være tilbake i New York. Også er det helt nydelig å få ha med familien min. Det er også veldig stas å bli nominert for andre gang. Det har ikke helt gått opp for meg før nå egentlig. Jeg ble plutselig veldig nervøs da jeg var her sist. Jeg er ikke det på samme måte nå, sier von der Lippe til Dagbladet der hun sitter inne på historiske Algonquin Hotel midt på Manhattan.

Ved siden av henne sitter både døtrene Clara (14) og Elvira (17) samt ektemannen Morten Cranner. Alle er tydelig stolte. Mandag kveld er prisutdelingen.

- Rart og gøy - Det er rart og gøy. Jeg tenkte ikke så mye over det før vi kom hit. Men da ble det litt sånn oj, du er en av dem. Det er litt rart og mest gøy, sier Elvira til Dagbladet. - Er dere redd hun kommer til å ta litt av på grunn av disse nominasjonene?
- Haha. Nei, jeg tror det går bra.

Både hun og søsteren er svært begeistret for å være i verdensmetropolen for første gang. Ektemannen, Morten Cranner, var med også i forrige runde. Mandag kveld skal hele familien gå opp den røde løperen sammen.

FORRIGE GANG: I 2005 var Anneke von der Lippe på den røde løperen i New York som nominert til Emmy for rollen i TV-serien «Ved kongens bord». Nå er hun tilbake og lover en ganske annerledes kjole enn den gang. Foto:   Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet
FORRIGE GANG: I 2005 var Anneke von der Lippe på den røde løperen i New York som nominert til Emmy for rollen i TV-serien «Ved kongens bord». Nå er hun tilbake og lover en ganske annerledes kjole enn den gang. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet Vis mer

- Det er strålende. Kjempegøy. Veldig stas og veldig fortjent, sier Cranner om konas nominasjon.

- Ble du overrasket over at hun ble nominert igjen?

- Nei, overhodet ikke. Det var som forventet, sier Cranner og smiler.

I forrige runde fikk hun svært mye oppmerksomhet for det originale og fargerike kjolevalget. Det har ikke skremt henne fra å velge samme designer på nytt.

Samme designer - Jeg skal ha på en lang kjole med masse diamanter på. Den er sydd av Kari Evjan, som også sydde for meg forrige gang. Den er blågrønn og veldig fin.
- Hvor lang tid bruker du på å planlegge antrekk?
- Vi har designet den sammen og bestemt hvordan den skal se ut. Og de er veldig greie. Da vi var ferdige sa de bare: Vi ordner resten, forteller von der Lippe.

Hun og døtrene ler når de får se bilde av henne på den røde løperen for ti år siden. Von der Lippe synes ikke den nye kjolen likner mye på den forrige.

- Haha. Nei den gjør ikke det altså. Det er litt fløyel nå også, men den er litt mer klassisk, roligere og elegant. Litt mer voksen. Akkurat som meg.
- Hva synes du om kjolen fra for ti år siden?
- Den er veldig stilig den da.

Nordisk bølge Dagbladet var lørdag til stede da von der Lippe og de andre nominerte til den internasjonal Emmy-prisen fikk utdelt medaljer for nominasjonen. Von der Lippe er fast bestemt på å nyte hele opplevelsen.

- Innenfor TV er det jo den gjeveste prisen. Det gjenstår å se om det har større betydning om jeg vinner eller ikke. 

- Hvorfor tror du at du har klart å bli Emmy-nominert for andre gang?
 
- Jeg tror at akkurat nå er det en bølge med Nordic Noir. Sverige og Danmark har vært veldig i vinden der, og nå er det kanskje vår tur. De er nok mer oppmerksomme på oss nå enn det de har vært før. Vi merker jo når vi går rundt i byen her nå at det er populært med nordisk stil. Treverk og genser er veldig in, sier von der Lippe og smiler bredt. 

Konkurrentene hennes er Fernanda Montenegro fra Brasil og britiske Sheridan Smith. 

 

 

SAMLET: Skuespiller Anneke von der Lippe (t.h.) sammen med døtrene Elvira (17), Clara (14) og ektemannen Morten Cranner på Times Square i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SAMLET: Skuespiller Anneke von der Lippe (t.h.) sammen med døtrene Elvira (17), Clara (14) og ektemannen Morten Cranner på Times Square i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
AUTOGRAF: Skuespiller Anneken von der Lippe og de andre nominerte til årets internasjonale Emmy-utdeling signerer en plakat for arrangementet. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
AUTOGRAF: Skuespiller Anneken von der Lippe og de andre nominerte til årets internasjonale Emmy-utdeling signerer en plakat for arrangementet. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer