Ler av værdalinger

Lotto-reklamer er ikke som andre reklamer. - Folk ler når vi sier vi kommer fra Værdal'n, sier ordfører Gerd Janne Kristoffersen.

Reklamefilmen med Lotto-vinneren fra «Værddan'» er en skikkelig vinner. Den har nå blitt kåret til verdens beste pengespill-reklame av «Grand Global Gaming Award». I fjor vant den førstepremien i den norske reklamekåringen «Gullfisken». Og ikke for å glemme nominasjonen til den prestisjetunge Værdal Kommunes Kulturpris.

Men berømmelsen er ikke gratis. Å presentere seg sjøl som ækt' værdaling kan bety både flir og kjappe kommentarer fra omverdenen.

- Folk ler når vi uttaler Værdal'n slik lottovinneren gjør det. Og jeg ler med, sier kommunens ordfører Gerd Janne Kristoffersen til Trønder-Avisa. Hun mener at filmens stjerne ikke representerer den typiske værdaling, men innrømmer at hun «kjenner typen».

Skuespiller Paul Ottar Haga, som sammen med Hans Rotmo (Vømmøl Spelemannslag, Ola Uteligger) og skiløper Sture Sivertsen utgjør bygdas kjendisgalla har også opplevd muntre reaksjoner da han har presentert seg som værdaling.

- Men på en positiv måte. Filmen er utrolig bra PR for Værdalen, og gjør det lett å komme i kontakt med folk, sier Haga til Dagbladet. Han synes filmen er «kjempeartig», og at prisen er velfortjent.

Og Lotto-mannen i sofaen selv? Beklager, han fikk vi ikke tak i. Han var nemlig en innleid engelsk skuespiller som ble overdubbet med stemmen til en lydtekniker i fra - ja nettopp - Værdal'n.

VÆRDAL'N: Her er originalen. Den engelske bonden Patrick Burke spiller værdaling i Norsk Tippings prisbelønte reklamefilm.